Arbeiderpartiets lokallag på Fannrem, Orkla arbeiderlag, har skrevet brev til Orkdal kommune vedrørende estetikk og trafikksikkerhet på Fannrem.

Skjemmende

Brevet inneholder flere punkter. Når det gjelder det estetiske uttrykket, pekes det blant annet på fortauene i sentrum. Her er det ikke opphøyde fortau. I stedet er gangbanen skilt fra veien med store stålkolosser, og det hender ofte at biler parkerer inne på dette området.

Orkla arbeiderlag mener disse stålgjerdene er så preget av forfall at det skjemmer hele området.

Det pekes også på at fortauet er i svært dårlig stand.

- Det mangler kantstein, fortauene er preget av å ha sunket ned i bakken, og at det er sprekker og hull overalt. Strekkene av autovern er kun skjemmende, og de er uten hensikt i en 40-sone, skriver Ap.

Orkla Ap, her representert ved Hanne Nyhus, Tone Haug og Åse-Liljan Berg, ber kommunen satse på et penere og sikrere sentrum på Fannrem.

Trafikksikkerhet

Partiet ønsker også en oppgradering av fortauet som går fra Kleivan og sørover.

- Det bygges mange boliger, og det er stor tilflytting til området. Det ferdes mange eldre her, med rullatorer og rullestol, både fra institusjonene og fra private boliger. Når man i tillegg tar med skoleelevene, har veiene og fortauene stor ferdsel. Oppgradering er viktig av trafikksikkerhetsmessige hensyn.

Extra gir håp

Arbeiderlaget tror et penere og sikrere sentrum vil bidra til å skape enda mer optimisme.

- Det vi ønsker, er et penere sentrum. Vi ønsker trivselsskapende tiltak som trær og blomster, og vi ønsker en god trafikkavvikling. Det vil skape optimisme, som forhåpentlig kan gi nyetableringer i tomme næringslokaler. Det nye matvarebutikken har gitt folk et håp om et nytt liv for Fannrem, skriver Orkla arbeiderlag.

Positiv effekt

Åse-Liljan Berg, som sitter i styret i Orkla arbeiderlag, sier til ST at hun tror det vil bli lettere å få med huseierne på forskjønnende tiltak dersom kommunen bidrar med sitt.

- Om alle gode krefter går sammen, tror vi det kan ha en positivt effekt for nyetableringer, sier Berg.

Orkla Arbeiderlag har bedt om at henvendelsen deres blir politisk behandlet.