Først ute var Theodorsen-traveren Valley Ivan, som det siste året har framstått som den beste varmblodshesten på Leangen. Mandag skulle millionæren fra Orkdal få måle krefter med en annen klassehest, østlandstraveren Valokaja Hindø, som var gjort til stor favoritt i spillet. Men kusk Inge Melby har også tidligere vist at han er flink til å utnytte Valley Ivans styrke, nemlig styrken. Da Melby sendte Valley Ivan i angrep allerede fra start, ble favoritten tvunget til å gå den første svingen i fjerdespor og den andre i tredjespor. Selv Om Magnus Teien Gundersen klarte å lirke favoritten ned i rygg på Valley Ivan etter 800 meter, hadde åpninga kostet såpass mye at Melby nærmest kunne seiersdefilere med Valley Ivan nedover oppløpet. En utrolig sterk prestasjon både av kusk og hest.

Solvang-seier

Sigbjørn Kolnes og Magnus Teien Gundersen var også gjort til store favoritter i det neste løpet med Al B Back Zet. Nestfavoritten var orkdalingen Little Red Corvette, men hesten til Terje Rostad mistet travet og galopperte da det gjensto 500 meter av «maratondistansen» 2600 meter. I stedet var det Hege Solvang og formsterke Top Quality H som skulle finte ut favoritten. Fra lederryggen fant seksoddseren en «trang åpning» midt på oppløpet, og kort før mål var skaunekvipasjen først.

Årets tredje seier

Ekteparet Ronny og Elin Garberg fra Orkdal har en meget god traver i form av fem år gamle Brightasabutton. Før mandagens finale i Clerk Magistrate's hoppeserie med 30 000 kroner til vinneren, sto orkdalshoppa med to seirer på fire starter så langt i år. Fra et bra spor traff kusk Thomas Mjøen klokkerent fra start, og teten var erobret i god tid før første sving. Deretter ble det hele en parademarsj for den fem år gamle Garberg-hoppa.

I tillegg til de tre vinnerne, imponerte Viggja-hoppa Rebekka ved å bli toer i finalen i Moe Svartens hoppeserie. Innsatsen ble belønnet med 15 000 kroner.

Sirikit imponerer

Ellers imponerte en orkdaling i Østersund lørdag. Helene Fines Aunemos Sirikit har leverte solide saker siden debuten som fireåring. Før lørdagens løp sto hoppa med to seirer og tre andre på seks løp i karrieren. Lørdag kom karrierens tredje seier på sju starter etter ei imponerende avslutning med Edvard Kristiansen i sulkyen. Innsatsen ble belønnet med 27 000 kroner.

Lokale resultater Leangen:

1. løp: 5) Alcatraz 1.18,6, 6) C Brillianto 1.18,8g

3. løp: 1) Valley Ivan 1.13,7, 3) Midnight Moon 1.14,3

4. løp: 1) Topp Quality H 1.16,3, 6) Crazy Victor 1.17,0

5. løp: 5) Sindor X 1.27,3, 7) Theodor 1.30,3g

6. løp: 5) Rapido GT 1.16,6

7. løp: 1) Brightasabutton 1.16,3

8. løp: 2) Rebekka 1.28,6, 5) Viggjerva (ingen tid)

10. løp: 2) Årdals Odin 1.33,9g