Nils Arne Eggen ble fredag kveld hedret under Rosenborg 100-årsjubileum. Han ble den første til å motta «Trondheim bys hederspris».
(Foto: Arkiv)

Nils Arne Eggen ble fredag kveld hedret under Rosenborg 100-årsjubileum. Han ble den første til å motta «Trondheim bys hederspris». Foto: Arkiv

Eggen fikk Trondheim bys hederspris

Trenerlegenden Nils Arne Eggen fikk tildelt Trondheim bys hederspris fredag kveld. Det skjedde på Lerkendal i forbindelse med feiringen av 100-årsjubileet til Rosenborg.

Det var ordfører Rita Ottervik og rådmann Morten Wolden delte ut prisen. Den tidligere RBK-treneren er Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene med 14 seriemesterskap og seks NM-gull for RBK i perioden 1971–2010.

Trondheim bys hederspris skal hedre enkeltpersoner som har gjort fremragende eller banebrytende arbeid innen kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt eller humanitært arbeid, som har stor samfunnsnyttig betydning og/eller er av stor betydning for Trondheim by. Prisen er en pengegave på 100 000 kroner og et diplom. Det er formannskapet i Trondheim som har vedtatt å opprette en slik pris, og Nils Arne Eggen blir den aller første som får den gjeve prisen.

«Den aller viktigste»

I begrunnelsen heter det blant annet:

«Nils Arne Eggen er trolig Rosenborg ballklubbs aller viktigste bidragsyter gjennom klubbens 100-årige historie. Han var klubbens trener i til sammen 24 sesonger. Eggen var hovedarkitekten bak RBKs gjennombrudd i Europa og de oppsiktsvekkende sterke prestasjonene i Europas mest prestisjetunge fotballturnering, Champions League.»

Eggen var gjennom hele RBKs gullperiode en karismatisk leder med stor gjennomslagskraft i offentligheten. Han skapte i sin tid begrepet samhandling, som inspirerte mange også utenfor fotballarenaen. Bestselgeren “Godfoten” (1999) handlet om hvordan enkeltpersoner i velfungerende kollektiv gjør hverandre gode, gjennom å unne hverandre suksess og dyrke styrkene hos hver enkelt, alltid til kollektivets beste.

- Banebrytende arbeid

Nils Arne Eggen har gjort et banebrytende arbeid for byen Trondheim, gjennom å skape et internasjonalt anerkjent mesterlag av klubben Rosenborg BK. Over tid har han framstått som en leder med visjoner om og evne til å sprenge tilsynelatende uoverstigelige grenser innen sitt fag, toppfotball. Eggen har dessuten på en folkelig og forståelig måte vært talsmann for lagspill, samfunnsbevissthet, humanistiske og kulturelle verdier, historie og litteratur.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Håper å skape håndballfest

Orkangers herrelag i håndball tjuvstarter sesongen med cupkamp mot 1. divisjonslaget Charlottenlund i Orklahallen torsdag kveld.

Nå møter de Byåsen i 3. runde

Orkangers damelag i håndball får etter alle solemerker eliteserielag på besøk i Orklahallen i den tredje runden i NM.

Karamellene er klare til å droppes

Karamelldropp fra helikopter er en tradisjon under Bergmannsdagen. Men det blir også godbiter av mange andre slag, både fra scenen og ellers på området.

Vil fortsatt ha folkeavstemming

Fellesmøtet for kommunestyrene i Halsa, Hemne og Snillfjord ble ikke helt den formelle plankekjøringen fylkesmannen hadde planlagt.