Orkanger kom fra en overbevisende forestilling mot Svorkmo sist helg og så ut til å fortsette i samme sporet mot Lånke torsdag kveld. Men utover i andre omgang kom gjestene inn igjen i kampen og etter en meget spennende avslutning på 5. divisjonskampen så endte det med poengdeling.

- Det er ikke tilfeldig at vi leder i første omgang og får det tungt utover i andre omgang. Juniorene har for tøft kampprogram hvor de må spille hele kamper både på junior og senior. Vi har ikke nok spillere på junior til at de kan stå over der og da blir de slitne utover i andre omgang. Vi så det mot IL Tempo og vi så nå mot Lånke, sier OIF-trener Ketil Stellander.

Ali med hat trick

Orkanger var langt bedre enn Lånke i første omgang. Førsteårs junior Hassan Ali har vist meget god form i 5. divisjon denne sesongen og kampen mot Lånke var ikke noe unntak. I første omgang noterte han seg for tre scoringer, hvorav en var på straffe. Lånke hadde ikke mye å komme med i første omgang, men fikk likevel inn en scoring så det var 3–1 til pause. OIF-trener er full av lovord om Ali som nå har scoret ni mål på sesongens fem første kamper.

- Ali er en målgarantist. Han har en sjelden gave med å være på rett plass til rett tid. I tillegg er han kanskje den spilleren med best kondisjon på laget så han orker mye, sier Stellander.

Mistet seier på overtid

I andre omgang var Lånke mye bedre med, men Orkanger hadde flere muligheter til å punktere kampen. Men halvveis i omgangen fikk gjestene straffe og reduserte til 3–2 og da var det kamp igjen. I sluttminuttene ble det meget spennende. Lånke utlignet med fem minutt igjen av ordinær tid, men minuttet før slutt ser det ut til at Orkanger skal stikke av med alle poengene likevel når Samad Jamder setter inn 4-3.

Kampen var likevel ikke over og på overtid av overtiden setter Lånke inn 4–4 og OIF må nok en gang ta til takke med ett poeng etter å ha ledet klart.

- Jeg synes veldig synd på guttene som står på. Vi er slitne og det blir litt Hawaii-fotball på slutten av kampen. Vi begynner å gjøre dumme feil og da kommer Lånke inn i kampen. De scorer langt på overtid, så vi har ikke akkurat flaks heller, sier en skuffet Stellander.

ola.rise@avisa-st.no