- Helt siden jeg var jentungen, har jeg vært interessert i gamle ting. Jeg har gått på auksjoner og samlet ting etter foreldre, og ettersom jeg er dårlig til å kaste ting, har ting hopet seg opp, sier Landsem som fant ut at det var like godt å få solgt en del til glede for andre.

Hun understreker at det handler om kvalitetsvarer, og at det absolutt ikke er noen form for loppemarked.

Flyttet hjem

Butikken åpner hun i ei bygning på det idylliske tunet hvor hun vokste opp, og som hun i mange år har brukt som feriested. 1. november i fjor flyttet hun hjem til småbruket, da hun begynte i jobben som leder av flyktningetjenesten i Rindal kommune.

- Jeg har en samboer som samler på og restaurerer gamle hus. Da passer det perfekt at jeg bruker ett av disse husa til de gamle tingene mine, ler hun.

Mange skatter

I dette lille huset har hun samlet mange skatter, samtidig som folk kan nyte nystekt bakels og en kopp kaffe. På åpningsdagen blir det ellers konsert med The Siskens, som er et band som består av en far og fire musikalske søsken.

Marit Landsem har tidligere invitert til private intimkonserter hjemme på garden. Fjøset har hun bygd om til pub der hun tar imot utdrikningslag og andre selskap.

På tunet er det ellers et stabbur som er innredet med langbord og stoler, stoler og skuvseng. Her er ingen ting for salg, men det er åpent slik at folk kan ta med seg kaffekoppen og ta seg en kaffeprat.

Butikkdama Marit

Når det gjelder butikken, vet hun foreløpig ikke hvilke åpningstider det blir. Men det blir en butikk som er åpen i sesongen fra mai til september, og kanskje noen helger ellers i året.

- Vi får se det litt an hvor populært det blir, sier butikkdama Marit Landsem.