KIL/Hemne har vunnet begge sine to hjemmekamper så langt i 1. divisjon, men på bortebane har det gått tråere med 4-0-tap mot Byåsen og 8-1-tap mot Urædd. Lørdag gjestet damelaget det tidligere toppserielaget Amazon Grimstad og det ble en jevnere affære enn de to første bortekampene.

- Det var en jevn fotballkamp. Nå har vi hatt litt marginer med oss på hjemmebane, men dette var vel en kamp vi ikke hadde marginene med oss. Jeg føler vi hadde fortjent minst ett poeng, sier KIL/Hemne trener Per Erik Bjerksæter.

Lå under 2-0

KIL/Hemne åpnet bra og skapte de første sjansene i kampen, men i en god KIL/Hemne-periode kom baklengsmålet halvveis ut i første omgang. Etter scoringen tok Amazon Grimstad litt mer over kampen og ti minutter før pause økte de til 2-0.

- Nok en gang får vi mål imot når vi er inne i god periode, men vi merket at vi møtte et lag vi kunne ta poeng mot, sier Bjerksæter.

Drømmestart

I andre omgang fikk KIL/Hemne en drømmestart da Maren Snekvik sendte et frispark fra 25 meter via en spiller og i mål to minutter ut i andre omgang. Etter reduseringer tok hjemmelaget litt over igjen før KIL/Hemne styrte kampen mot slutten. Marielle Meyer var veldig nære en utligning da hun avsluttet i stolpen fra skrått hold, men det endte med 2-1-tap til slutt.

- Mot slutten tar vi over og kjører kampen. Vi skaper ikke så mange store sjanser bortsett fra Marielle sin i stolpen, men det hadde ikke vært noe å si om vi tok poeng. Vi merker at det mye surere å tape 2–1 enn 8-1, sier Bjerksæter.

Beste bortekampen

Bjerksæter mener at dette er ett av de svakeste lagene de har møtt så langt, men at laget leverte sin beste bortekamp.

- Det er vanskelig å sammenligne, men det er nok ett av de svakeste lagene. Dette er den kampen vi har hatt mest ballen. Vi hang godt med i store deler av kampen. Det er ute tvil vår beste bortekamp.

Jevn avdeling

Med seks poeng på de fem første kampene ligger KIL/Hemne på en 8. plass. Mye tider likevel på at dette blir en meget jevn avdeling hvor alle slår alle. Bjerksæter tror at KIL/Hemne har møtt noen av de tøffeste lagene i åpningen på denne sesongen.

- Det er bare fire poeng opp til førsteplass og det sier litt om hvor jevnt det er. Jeg sitter med en følelse av at vi har møtt noen av de beste lagene i åpningen. Nå er det ingen kamper som kommer til å bli lette, men vi ser at det er ingen lag det er umulig å ta poeng mot. Neste kamp er mot Øvrevoll Hosle og vi har et håp om å plukke mer poeng i den kampen, sier Bjerksæter.