Råbygda vel ber Orkdal kommune finne annen tomt til flishuggeriet på Grønøra. Allskog sier de forholder seg til bestemmelsene.

«For beboere på østsida av Skjenaldelva er dette en pest og plage. Støyen overgår støy fra havn/industri på Grønøra. Ved tørrvær og mye vind fyker flis/tafs i store mengder rundt i bebyggelsen.»

Slik beskriver Råbygda vel situasjonen knyttet til Allskogs flisproduksjon på Grønøra. Videre skriver foreningen følgende i et brev de har sendt til Orkdal kommune:

«Anlegget kjører så å si heldøgnsdrift, hverdager, helg og høytid. Det er sagt at produksjon skulle være på dette området bare midlertidig, en føler at det har blitt permanent.»

Ber om redegjøring

Velforeningen ber i brevet, som er undertegnet av Hanne B. Aune, kommunen om å finne en mer egnet plass for bedriften. Det bes samtidig om tilbakemelding i løpet av april.

Assisterende rådmann i Orkdal kommune, Steinar Gaustad, bekrefter at kommunen har mottatt brevet. 8. mai skrev kommunen et brev til Allskog der de ber bedriften om en tilbakemelding om forholdene som påpekes.

I brevet vises det til at driftstillatelsen normalt gjelder fra 07.00 til 19.00 på hverdager, og at driften siden starten i 1999 har vært basert på en midlertidig godkjenning dispensasjon knyttet til arealet.

Permanent?

I brevet, som er ført i pennen av Gaustad, gjøres bedriften imidlertid oppmerksom på at kommuneplanen nå åpner for permanent etablering på området. Orkdal kommune ønsker derfor, i tillegg til en tilbakemelding på de påpekte forholdene, også en orientering om hvilke planer bedriften har for videre drift av flisproduksjon.

Tilbakeviser påstander

- Vi forholder oss til tidspunktene som er gitt i driftstillatelsen, sier Tommy Gumdal hos Allskog, som poengterer at det er svært viktig for dem som bedrift å opptre seriøst og ansvarlig på alle områder.

Han oppfordrer videre til at de som måtte ha spørsmål eller noe de ønsker å ta opp med bedriften, om å ta kontakt.

- Jeg kan bekrefte at vi er i gang med å planlegge en permanent etablering på området vi er i dag. Da vil vi selvsagt forholde oss til de krav som gjelder både vedrørende støy og andre bestemmelser, sier Gumdal.

steinar.larsen@avisa-st.no