Hos Rennebu snekkeri er det tradisjon at ansatte med ti års fartstid får overrakt en kniv i gave. Tidligere i mai var turen kommet til Robert Bielinski, som for like mange år siden ble rekruttert til Rennebu snekkeri gjennom et bemanningsbyrå.

- At det skulle bli innledningen på et langvarig arbeidsforhold hos oss var det nok ingen som trodde, sier Kjetil Gunnes, som er produksjonsleder hos Rennebu-bedriften, som produserer moderne møbler basert på tradisjonelle håndverksmetoder.

To brødre

Møbelsnekkeren Bielinski hadde nemlig som mål å starte sin egen virksomhet i Polen. Men tiden går, og den dyktige håndverkeren fikk like godt sin bror Krzysztof til å komme etter til Norge for fem år siden.

- Nå jobber de begge hos oss. Robert lager skapdører og den spesielle Bjønnstampen, som er en kombinasjon av et dusjkabinett og badestamp. Krzysztof hadde ingen forkunnskaper da han kom til oss, men er blitt en svært dyktig overflatebehandler, sier Gunnes.

Fagkunnskap og arbeidsmoral

Språk har vært og er fortsatt en utfordring for polakkene, og det kan av og til være utfordrende med praten i lunsjpausene, men humøret er på topp når bedriften har sosiale samlinger.

- Det kan selvsagt fokuseres på språklige utfordringer og kulturelle forskjeller som kan gi grunnlag for misforståelser. Vi velger imidlertid å fokusere på fagkunnskap og arbeidsmoral, noe vi er helt avhengig i Norge. Der viser de svært gode resultater. Vi vil gjerne bidra til å alminneliggjøre og løfte fram dyktige medarbeidere, uansett om de kommer fra Øst-Europa eller Norge, sier Gunnes.