Kommunestyret i Skaun vedtok forrige uke å sette av 150.000 kroner til et eget prosjekt for sommerjobber til ungdom under 18 år, etter forslag fra flertallsgruppa (Sp, Ap og SV).

- Tanken er at ungdom skal kunne få en mulighet til å få noe på CV-en sin, slik at det blir enklere for dem å få jobber senere, sier forslagsstiller Siri Grøttjord.

Les også: Ruster opp kommunale veger

Ønsker fast ordning

Samtidig som at kommunen selv vil lyse ut sommerjobber, vil kommunen også tilby private bedrifter refusjon av arbeidsgiveravgiften for sommervikarer under 18 år.

- Vi er klar over at vi er litt sent ute med prosjektet i år, men tanken er at dette skal bli en fast ordning i Skaun, sier Grøttjord.

Personalsjef Helen Hol sier de vil lyse ut stillinger i kommunen denne uka, med et par ukers søknadsfrist.

- Vi undersøker nå hvilke enheter og avdelinger som har mulighet til å ta imot ungdommer. Alle stillingene vil bli lyst ut slik at alle skal ha like muligheter, sier Hol.

Les også: Ettergir fjerde termin

Må være motiverte

Hun tror kommunen har mulighet til å kunne ta inn mellom fem og ti ungdommer, og at jobbene vil ha rundt tre ukers varighet.

- Hva vil dere se etter hos søkerne?

- Vi vil se etter motivasjonen for å jobbe. Det er viktig. Vi vil også spørre dem om hvor de ønsker å jobbe, og hvorfor de vil akkurat det. Vi vil også spørre litt om hva de liker å gjøre i forhold til fritid og skolearbeid, slik at vi kan danne oss et generelt inntrykk.

Hol kjenner ikke til at Skaun har hatt tilsvarende jobbprosjekter før.

- Til nå har det vært kun for de over 18 år. Nå gir vi også en åpning for andre bedrifter å ansette de helt unge ved å betale arbeidsgiveravgiften for dem. Men lønna må bedriftene betale selv, sier Hol.

En ekstra ressurs

- Må man ta spesielle hensyn når man skal ansette så unge mennesker til sommerjobber?

- Vi må sikre at de ikke blir satt til ting der de ikke føler seg trygge. De vil ikke bli satt til å håndtere maskiner som krever erfaring eller fagkompetanse. Ellers så gir dette vedtaket en mulighet til enhetene å benytte ungdommene som en ressurs, oppå det personalet som de allerede har. Vi har allerede hatt runder med tilsetting av sommervikarer, men vi har jo for eksempel barnehager rundt om i kommunen som vil kunne ha god nytte av ekstra hjelp, sier Hol.