Der tidligere Vormstad camping var, er det nå planer om boligbygging med til sammen 40 boenheter. I første omgang er søkt om å få bygge seks rekkehus.

Bak planene om de nye boligene på Vormstad, står Vormstad Eiendom med løkkenbyggene Helge Grefstad, nå bosatt på Heimdal og Arne Vaslag, som er bosatt på Melhus.

Det planlagte boligområdet der Vormstad camping var tidligere.

13 minutt til sentrum

Disponeringen av området med de 40 boligene er klart, og planleggingen av de seks rekkehusene, er gjort av ON Arkitekter. Nå venter de kun på å få underskrevet utbyggingsavtale med Orkdal kommune, noe de mener skal være like rundt hjørnet.

- Boligområdet ligger kanskje ikke midt i smørøyet i kommunen, men det er bare 13 minutt til Bårdshaug. Det er for øvrig i nærhet til butikk, barnehage, skog og mark og heller ikke så langt fra Trollheimen, sier Helge Grefstad.

- I tillegg blir disse boligene langt rimeligere enn hus i mer sentrumsnære strøk, mener Arne Vaslag, og føyer til at det er svært viktig å holde kostnadene nede.

Enkle og romslige

De planlagte rekkehusene skal bygges i to etasjer der det kommer garasje og bod mellom hver boenhet. Hvert hus har tre soverom, to bad, romslig stue og relativt romslig kjøkken. De er enkle, rene og stilistiske i formen. Men om formen er enkel, så understreker Vaslag og Grefstad at det ikke skal gå utover kvaliteten.

De skal bygges med vedlikeholdsfritt utvendig panel, noe som vil spare huseierne for betydelige vedlikeholdskostnader på sikt.

Selv er de to karene vokst opp på Løkken Verk, og de er ikke i tvil om at det er langt bedre å vokse opp på landet framfor byen.

- Ordfører Oddbjørn Bang har dessuten sagt at han ønsker å ta hele bygda i bruk, sier Helge Grefstad som håper på fortgang når det gjelder salget av de seks første rekkehusene, slik at de kan gå i gang med neste byggetrinn.