Tirsdag kveld var lokallagene til partiet Høyre fra Orkdal, Meldal, Agdenes og Snillfjord samlet til stiftelsesmøte i rådhuset i Orkdal. Alle Høyre-medlemmer i de fire kommunene var invitert til stiftelsesmøtet.

Det kom cirka 20 personer. Og i løpet av en halvtime var Orkland Høyre en realitet.

- Jeg ønsker det nye Orkland Høyre lykke til. Jeg skal etter beste evne prøve å følge opp lokallagene, sa Michael Momyr, leder i Trøndelag Høyre.

Han var på besøk under stiftelsesmøtet sammen med Mari Holm Lønseth, 2.-kandidat på stortingslista for Sør-Trøndelag Høyre, og Torhild Aarbergsbotten, stortingspolitiker fra Sør-Trøndelag Høyre.

Parallelt

Orkland Høyre skal fungere parallelt med lokallagene i de fire kommunene inntil storkommunen er et faktum 1. januar 2020. På tirsdagens stiftelsesmøte ble det valgt et interimsstyre som skal fungere fram til det første årsmøtet.

- Det vil skje før 1. desember i år, sier Jan Grønningen fra Agdenes Høyre.

Stein Elshaug fra Meldal ble valgt til leder i Orkland Høyres interimsstyre. Nestleder ble Knut Arne Selbekk fra Agdenes.

Fire styremedlemmer ble valgt: Kjell Inge Selbekk, Agdenes, John Arne Skjellfjord, Orkdal, Geir Olav Ånesbug, Meldal, og Bjørn Langebro, Snillfjord.

Leder via Skype

I tillegg går gruppelederne i partiene fra Orkdal, Meldal og Agdenes, henholdsvis Eli Richter, Stein Elshaug og Jan Grønningen, inn i styret til interimsstyret.

Joar Syrstadeng, Arve Slørdahl og Sivert Arne Selvli ble valgt inn i valgkomiteen.

Den første lederen, Stein Elshaug, var ikke til stede, men fulgte møtet via Skype fra Spania. I hans fravær fortalte møteleder og styremedlem i interimsstyret, Jan Grønningen, følgende:

- Vi er tidlig ute med å etablere partiet for de fire kommunene. Trolig først av alle som skal gjøre det samme i forbindelse med kommunesammenslåinga.

- Må være synlig

- Hvordan skal Orkland Høyre få størst mulig innflytelse i den nye storkommunen?

- Vi skal bygge en velfungerende organisasjon. Og i og med at vi er tidlig ute nå, unngår vi å komme på hælene. Dette er nybrottsarbeid, men veldig spennende, og stemningen internt er god, svarer han.

- Men lokalpolitikerne får av og til kritikk for å være for tause. Har dere tenkt å gjøre noe med det?

- Det er klart, vi må være synlig. Jeg kan ikke her og nå garantere noen spenstige saker, men vi må evne å være tydelig. Mediebildet har også endret seg de siste åra, så vi må være på alle arenaer i sosiale medier, samt også tradisjonelle papiraviser. Vi må finne saker på tvers av kommunene som engasjerer befolkningen, sier Grønningen.

Store ambisjoner

- Hvilke ambisjoner har Orkland Høyre?

- Potensialet er stort i nykommunen. Målet er å bygge Orkland Høyre opp på et lokalnivå som er likt med landssnittet, det vil si pluss-minus 25 prosent. Ambisjonene er store, fastslår han.

PS! Orkland kommune vil fra 1. januar 2020 bestå av Orkdal, Meldal, Agdenes og en tredjedel av Snillfjord. De to andre Snillfjord-delene går til Hemne og Hitra. Snillfjord Høyre består i dag av tre medlemmer. Kun Bjørn Langebro sogner til Orkland kommune av dem.