Avisa Sør-Trøndelag har tidligere skrevet om at det er beinhard kamp om kundene blant de lokale trafikkskolene. Den konkurransen ser ut til å skjerpes ytterligere når Inge Kristensen, med fartstid fra to lokale trafikkskoler, nå har valgt å etablere seg med base på Gjønnes.

- Det er klart jeg har ambisjoner, og tilbakemeldingen fra markedet har så langt vært over all forventning, sier Inge Kristensen, som er autorisert faglig leder og godkjent trafikklærer i alle lette og tunge klasser.

- Vi skal være en trafikkskole som er faglig oppdatert og jobbe for å ha konkurransedyktige priser og topp kvalitet til enhver tid, sier han, som foreløpig tilbyr sine tjenester på helg, ettermiddag og kveld.

To jobber

På dagtid er han ansatt ved Opplæringskontoret for transportfag i Trøndelag, men er kommet i en situasjon hvor det står mellom å ansette folk eller satse på sin nye virksomhet på heltid.

Det hele startet med at Kristensen hadde lovet seg selv at hans to døtre skulle få kjøreopplæring av han, og i mars etablerte han aksjeselskapet der han er både daglig leder, styreleder og eneste ansatt, bortsett fra at hans ene datter hjelper far med Facebook og nettsider.

Hjemmebasert

I uthuset på gården er det innredet et kombinert kontor- og kurslokale.

- Verdens hyggeligste kurslokale, sier Kristensen, og viser både til hyggelig interiør, og fantastisk utsikt over naturen med Gangåsvatnet i forgrunnen og Trollheimen i det fjerne.

Navnet Orkland er naturlig nok inspirert av den forestående kommunesammenslåingen, og sier også en del om hvilket geografisk nedslagsfelt han ser for seg i satsingen. Han skuer imidlertid også utover den framtidige kommunegrensa, og inkluderer både Skaun, Rindal, Hemne, Fosen og Oppdal i sine framtidige planer.

- Så får tiden vise hvordan jeg skal tilpasse meg markedet, sier Kristensen, som ønsker at foreldrene tar en aktiv rolle i de unges kjøreopplæring.

Foreldre er velkomne

Han mener de unge bør kjøre mye med foreldrene, både for å gjøre opplæringen rimeligere, men også for å få nødvendig mengdetrening bak rattet.

- Jeg ønsker foreldre velkommen til å være med på kjøretimer, få med seg det som skjer av ny læring slik at de sammen kan trene på tematikken fram til neste kjøretime, forteller Kristensen, som sier denne metodikken anbefales av Statens vegvesen.

Han framhever også at han vil ha et fokus på dem som har ulike utfordringer i forhold til lese- og skriveproblematikk, samt konsentrasjonsvansker.

Topp motivert

Kristensen er kvalifisert til å undervise i alle kjøretøygrupper, men hovedsatsingen vil være innen klassene B, BE, B, automat og moped. I tillegg starter han med kjøreopplæring på snøscooter neste vinter.

Han forteller at han stortrives i jobben som trafikkskolelærer og at det å lære opp unge mennesker til å ferdes i trafikken er en svært meningsfull og viktig jobb.

- I tillegg føler jeg meg privilegert over å ha en artig jobb hvor alle elevene er topp motiverte og har en klar målsetting.