Søndag 28. mai inviterer Viggja barnekor til konsert på hjemmebane i Viggjarheim forsamlingshus der de åpner sitt musikalske vindu mot verden.

Vindu mot verden

Derfor heter konserten «Vindu mot verden» ettersom de presenterer musikk fra ulike land og kulturer; blant annet Belgia, Frankrike, Italia, Spania, Tyrkia, USA, Cuba, Argentina, Russland, Kina, Japan og selvsagt Norge. De har også en egen avdeling med afrikansk musikk fra Sør-Afrika og Eritrea.

Eritrea er også representert på konserten med gjesteartisten Habtemichael, som er opprinnelig fra Eritrea, og nå bosatt i Skaun. Han synger og spiller krar som er et tradisjonelt afrikansk strengeinstrument.

Dyktige medspillere

Ellers har barnekoret med seg et band bestående av tre dyktige, lokale musikere på trommer, keyboard og gitar. Og konferansier er ingen ringere enn Ole Magnar Morken, som vi i denne sammenheng møter i rollen som bestefar Viggen.

- Vi håper folk vil dele søndagskvelden med oss. Barna har gledet seg lenge, og er litt spente på om de klarer å fylle forsamlingshuset. I fjor var det så fullt hus at det ikke var plass til alle publikummerne i store sal, så vi kan i hvert fall ikke klage på bygdefolkets oppmøte, sier Anne Nor og Anne Karin Støren som mener at det viktig at ungene får oppleve å ta del i en seriøs produksjon med dyktige musikere og konferansier og med profesjonelt lyd og lys

Konserten har gratis inngang, men koret håper at publikum er både tørste og sultne slik at de får fart på kafésalget i tillegg at de stiller de sin lit til godt loddsalg.