Det er Buvik ILs skiavdeling i samarbeid med en kameratgjeng med stor interesse for mosjonsløp, som står bak det nye løpet, Rekordmila. Navnet på løpet taler for seg selv. Arrangøren har prøvd å lage en optimal løypetrasee for dem som ønsker å slå sine gamle rekorder. Arrangøren har gjort sitt ytterste for å lage en optimal og rask løype som gjør at du kan få den beste tiden som er mulig på en mil. Vårens raskeste eventyr, som arrangøren kaller det, starter i vakre omgivelser fra Buvika sentrum og langs gamleveien mot Øysand i 5 kilometer, før du returnerer og løper i mål der du startet.

- Løypen skal legge til rette for å løpe raskt, men du trenger ikke være i norgestoppen for å delta. Løypen går på asfalten på gamle E39 og vi snur cirka 400 meter før Udduvoll bru og returnerer til Buvika, sier Armand Vestad som er en av arrangørene.

Her er løypetraseen for Rekordmila. Start og mål i Buvika.

God påmelding

Rekordmila er kontrollmålt av Kondis. Det vil være fartsholdere på ulike tider. Det er også pengepremier på 2500, 1500 og 500 kroner for de tre beste i kvinne og herreklassen. Det er tydelig at mange har fått øynene opp for løpet, for påmeldingen har gått veldig bra.

- Så langt har vi fått rundt 100 deltakere og det er vi veldig fornøyd med. Vi har satt et tak på 150 løpere. På påmeldingslisten ser vi at det er mange sterke løpere som stiller til start. Vi har påmeldte fra Namsos i nord til Averøya, sier Vestad.

Barneløp

Men arrangøren har ikke bare tenkt på eliteløperne til dette arrangementet. Før rekordmila går av stabelen skal det også arrangeres Dørstokkmila og et barneløp.

- Her håper vi å få med mosjonistene. Dørstokkmila er på seks kilometer og skal passe bra for de fleste. I tillegg har vi et barneløp så vi håper å komme på i overkant av 200 deltakere totalt denne dagen, sier Vestad.

Primus motor for det nye løpet er Armand Vestad og Marcus Nordahl, i tillegg til Tove Sommerschild og Kathrine Rokke Pedersen fra Buvik ILs skiavdeling.

Løpet går av stabelen mandag 5. juni.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255