Det er Lomunda grendahus og Skogsletta grendalag som står i spissen for arrangementet.

Grendaløft

- Målet er enkelt: Det er å lage en artig dag for flest mulig, og vi håper på masse besøk. Dette er vårt bidrag til å skape et grendaløft, samt få til noe i Øverbygda, sier Øyaseter som synes det er flott at arrangementet faller sammen med Kulturvøkku i Rindal.

Hun viser til siste årsmøtet der det ble etterlyst denne type arrangement; blant annet for ungene.

- Det er dette vi forsøker å få til nå, sier Øyaseter.

Aktiviteter for ungene

På dagen blir Barnas Sommertevling arrangert.

- Vi har luftgeværskyting, kjøring med firehjuling i regi av Polaris Nordmøre, bueskyting ved Surnadal bueskytterklubb, pilkast, vannballongkasting og masse andre spennende aktiviteter. Det er aktiviteter tilpasset alle aldre, forteller Øyaseter.

Salgsboder

Det er ellers et 20-talls salgsboder på området. I bodene finner vi hjemmebakst, sjokolade, fisk og spekemat, foto og kunst, hjemmesydde barneklær, bestemorsøm, klær, fletting og annet håndarbeid, treprodukter, ullprodukter, bøker og livsstil, Norwex-produkter og diverse interiør,

I tillegg står 4 H på stand. Det blir hårfletting, ansiktsmaling, en del private loppis i tillegg til at Rindal IL fotball er på plass.

- Det er fortsatt mulig å melde seg på om det er flere som ønsker å vise fram det de holder på med, sier Øyaseter.

Tvekamp

Grillene blir ellers fyrt opp med tilbud om kortreist viltkjøtt på menyen.

På ettermiddagen blir det en uhøytidelig tvekamp med blant annet familien Løfaldli, et Bokta-lag med Birger Løfald i spissen, et ungdomslag, og et «G16-lag» med Morten Møller som kaptein. Så spørs det da om det er noen som våger å utfordre disse topptunge lagene.

- Det er bare å samle gjengen eller familien og melde seg på, sier Øyaseter som forteller at stafetten består av en rekke øvelser som ikke røpes på forhånd.

Morsomme øyeblikk

Helt til slutt avrundes dagen med fotballkamp for herrelaget i fotball som møter Byåsen i Obos-cupen.

- Vi gleder oss til en flott dag med mange spennende og morsomme øyeblikk for hele familien, sier Bente Beate Øyaseter som er leder i Lomunda grendahus.

Randi Holte er leder i Skogsletta grendalag som også er arrangør.

Mange i sving

Har dere planer om at dette skal bli en tradisjon?

- Vi håper på braksuksess, og at folk møter opp både fra grenda og også utenfor kommunegrensa. Dette er spennende, sier Øyaseter som er svært godt fornøyd med programmet på dagen.

- Vi har hatt et kjempesamarbeid med blant andre Polaris Nordmøre og Surnadal bueskytterklubb. De har vært kjempepositive under planlegginga, sier Øyaseter og understreker at det har vært svært mye folk i aksjon i forkant av aktivitetsdagen på Rindalsskogen på søndag.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175