Hanne Gilde, Ståle Kvarmesbakk og Marianne Losen er blant dem som greide kravet til Ironman i Haugesund på søndag. Anita Gilde tapte ni minutter på svømminga og ble aldri med i kampen.

Les også: Har trent ett år for å nå målet

- Jeg sier som Petter Northug: En må tåle å få noen slag i trynet. Nå skal jeg skaffe meg svømme-PT (personlig trener) og få orden på svømminga, sier Anita Gilde som tross alt jubler over at lagkameratene greide kravet, mens hun ble stående på sidelinja og heie.

Elendig svømmer

1,9 km svømming, deretter ni mil på sykkel og så løping i 21 km. Kommer i mål under 8,5 timer, er du en Ironman. Ståle Kvarmesbakk fra Buvika kom i mål godt under 6 timer og har all grunn til å være strålende fornøyd. Hanne Gilde fra Skaun og Marianne Losen fra Melhus kom begge i mål under åtte timer, og kan titulere seg Ironman.

- Jeg ble ni minutter for sein på svømminga der kravet var 1,9 km på 70 minutter. Jeg fikk ikke engang starte. Selvsagt er det surt, men samtidig er jeg ikke overrasket. Jeg er en elendig svømmer, og skulle startet svømmetreninga mye tidligere i vinter. Jeg håpet at adrenalinet skulle hjelpe meg. Men det gikk ikke, sier Anita Gilde som innrømmer at hun er skuffet, men samtidig svært glad på vegne av de andre.

Under seks timer

Ståle Kvarmesbakk som kom i mål under seks timer, er naturlig nok preget av hardkjøret.

- Han har trolig ødelagt et muskelfeste eller noe, så han må nok til legen når han kommer hjem, forteller Gilde.

Under sykkeldistansen måtte han også snu for å tilkalle en ambulanse til et alvorlig uhell der en syklist skadet seg stygt. På veg hjem fra Haugesund er han både stiv og støl i likhet med de to andre som gjennomførte.

Så vidt gjennom nåløyet

Mens Anita Gilde gikk ut av kampen etter svømmedistansen, var det så vidt søsteren Hanne kom gjennom nåløyet. Etter svømminga er det en såkalt skiftesone der våtdrakten skal av og sykkelklærne skal på, før det må løpes til området der syklene til 1200 deltakere står plassert. Hanne hadde bare noen få minutter på seg for å greie det innen gitt tid.

Anita jubler for søsteren.

- Jeg er skuffet over meg selv, men veldig glad på de andres vegne. Alle er de stive og støle i dag, men svært godt fornøyde, sier Gilde og understreker at de tross alt er amatører, og at målet var å gjennomføre.

Ikke nederlag

Selv om hun ikke fikk anledning til å gjennomføre, har Ironman absolutt gitt mersmak. Hun har tidligere nevnt Ironman i Alcudia for de andre, men har fått streng beskjed om ikke å nevne det igjen. I alle fall ikke på dette tidspunktet.

Men herved er det altså gjort. Og da lover hun å stille som en bedre svømmer.

Og så håper hun at deres deltagelse vil motivere enda flere til å delta i denne type konkurranser. For selv om hun er skuffet på egne vegne, så ser hun slettes ikke på sin deltagelse som noe nederlag. Kun som motivasjon til mer og bedre trening for å bli enda bedre, blant annet i vannet.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175