Mandag 10. juli starter en ny utgave av den populære Småtrolluka i Rindal.

- Alt er i rute, og det er også meldt om bra vær, opplyser Yngve Bakken, sportslig leder for arrangementet i regi av Rindal IL.

Småtrolluka fotballskole pågår fra mandag til fredag, og er for barn i alderen seks til 16 år. Hovedaktiviteten er fotball, men mellom øktene og på kveldstid foregår det andre sportslige og sosiale aktiviteter.

- Cirka 200 har meldt seg på så langt. Det er et fint antall for å få en skikkelig god kvalitet på uka. Men det er fortsatt plass til etternølere, sier Bakken.

- Alle blir sett

Deltakerne kommer hovedsakelig fra Midt-Norge. Den mest langveisfarende kommer imidlertid fra Bangkok i Thailand.

På instruktørsida har Rindal IL hentet inn krefter fra både Surnadal og Orkdal.

- Instruktørtettheten på Småtrolluka er meget bra. Her skal alle bli sett, poengterer Bakken.

I tillegg til fotballtrening, blir det blant annet Mesternes Mester-konkurranse (konkurranse med ulikt tema for hver dag), fotballgolf, triatlon, turdag, kino, bading i Igltjønna og diskotek. Og på fredag: Selvsagt fotballturnering og finale i Mesternes mester.

Overnatting

En del av deltakerne har bestilt «hele pakken» med overnatting og mat på Rindal skole gjennom hele uka. De fleste bor imidlertid hjemme og pendler til Rindal hver dag gjennom uka.

Parallelt med den ordinære Småtrolluka, der aktivitetene foregår på Trollbanen (gressbane) utendørs i sentrum, kjøres også et pluss-opplegg. Det er et spisset opplegg for ungdommer fra 14–16 år. Her er Eli Landsem, Henrik Aasbø og G16-landslagstrener Gunnar Halle instruktører. Aktivitetene her foregår utelukkende i Rindalshallen.

- Ungdommer i denne aldersgruppa kan selvsagt velge å være med på den ordinære Småtrolluka i stedet. Pluss-opplegget er for dem som vil noe ekstra, påpeker Bakken, og sier at drøyt 30 av de 200 påmeldte har meldt seg på her.

Markatur og sommerskiskole

I konseptet Småtrolluka inngår også Småtrolluka 63 grader nord. Dette ble gjennomført onsdag til lørdag i forrige uke. Deltakerne gikk i løpet av fire dager en vakker rute i skog og mark, der de fikk prøve forskjellige fremkomstmidler og mestre å være ute i friluftslivet. Her var 26 påmeldt.

I tillegg arrangeres sommerskiskolen i Rindal i august. Her er allerede 140 påmeldt.

- Vi samler over 360 barn og ungdommer i Rindal i løpet av sommeren. Det er ikke verst, fastslår Bakken.

Også i år blir det triatlon-konkurranse for de eldste deltakerne. Foto: Borge Halseth