OIFs damelag i håndball berget i fjor plassen i divisjonen på ett mål. Det er drøyt to måneder til seriestart.

- Vi har ikke snakket om konkrete mål for sesongen ennå. Men vi håper å gjøre det bedre enn i fjor, og vi vil unngå å havne i nedrykksstriden igjen, sier trener Stig Løvseth på telefon fra Marbella i Spania der han lader batteriene før en ny håndballsesong.

Trykk på trening

Jentene på laget møttes til trening allerede i slutten av mai. I tillegg til noen halløkter, først og fremst for å kartlegge de nye spillerne, har de blant annet trent intervall, hurtighet og spenst i trapper i Knyken-anlegget og i Vannspeilet.

- Det har vært et vanvittig bra trykk på trening, og det lover godt foran sesongen, sier Løvseth, som har med seg Øyvind Togstad, Berit Kvåle og Thomas Storli i trenerteamet.

Nye spillere

Det er tredje året Orkanger-damene skal spille i 2. divisjon. Etter fjorårets sesong har tre spillere forsvunnet: Beate Skjenald (keeper) har inntil videre lagt opp, Anja Søyseth (venstreback) har gått til Byåsen, mens Sigrid Ysland (høyreback) skal i militæret, men blir kanskje tilgjengelig fra januar.

- Vi har fått inn en del unge spillere, blant annet Nora Bolland, Frida Fandin (keeper) og Andrea Nyeng, alle skauninger som har spilt på Charlottenlund. I tillegg kommer Ingrid Foss (keeper) fra egen klubb, samt Malin Løseth (Utleira), Veronika Wee (Leksvik), Lina Torvik (Utleira) og Anita Kvernrød (Skaun) inn i stallen, forteller Løvseth.

Sterten blir nøkkelspiller

- Vi håper også å få brukt Marthe Togstad i flere kamper enn vi har gjort på en stund. Hun er skadeplaget, men en stor ressurs når hun er skadefri, legger han til.

- Det er et ungt lag?

- Ja, vi er nok det yngste laget i 2. divisjon i år. Det blir spennende, og ikke minst blir det interessant å se hvordan det unge keeperparet (Ingrid Foss og Frida Fandin) håndterer situasjonen, svarer treneren.

- Hvem blir nøkkelspillere i år?

- Uten tvil fjorårets toppscorer Oda Sterten. Jeg forventer også at Kirsti Lund står fram i forsvar og at strekspillerne Anita Kvernrød og Kine Mjøen tar tak, sier han.

Seriestart mot Hønefoss

I håp om å «spisse formen» vil Løvseth og co. hente inn eksterne ressurser, noe de allerede har gjort på fysisk trening og skadeforebyggende. En annen person som kan bli å se i Orklahallen etter hvert, er Zeljko Tomac, assistenttrener på herrelandslaget og far til håndballsøstrene Marta og Teodora.

- Han er kanskje Norges beste på forsvarsspill. Opplegget er ikke spikret ennå, men vi håper å få bistand fra ham på enkelte økter, sier Løvseth.

Nå er håndballaget inne i en tre ukers sommerferie. Når den er slutt, starter virkelig oppkjøringa. Seriestart er den første helga i september, på hjemmebane i Orklahallen mot Hønefoss.

Her er jentene på OIFs damelag i håndball på fysisk trening i Knyken-anlegget. Foto: Stig Løvseth