Salvesen & Thams eier nå 20 prosent av nettbutikken Get Inspired, som selger klær og sko. Bjørn Wiggen går inn som styreleder i Get Inspired.

- Etter over ett år med tett dialog, har vi nå signert kontrakt. Vi er svært fornøyde med å bli medeiere i Get Inspired. Søskenparet Silje og Sindre Landevåg startet med ingenting, men har klart å bygge en virksomhet med imponerende omsetning. Dette er rett og slett en fantastisk historie, som har enda større potensial, sier Bjørn Wiggen, som dermed er styreleder både i Salvesen & Thams og i Get Inspired.

Get Inspired er en norsk nettbutikk med et utvalg av klær og sko rettet mot trening og fritid, som ble etablert av Silje Landevåg i 2009. I dag har de lager og kontor i Trondheim, og har et team bestående av 30 personer.

God vekst

Wiggen sier han kom i kontakt med Landevåg i forbindelse med hennes rolle som profilert, ung gründer.

- De har fått en god posisjon og oppnådd veldig god vekst. De har vokst med 30–40 prosent årlig, og gjort det på en lønnsom måte. De har hele tida tjent penger, og det er det ikke alle som klarer innenfor netthandel. Vi ønsket å være med på å investere for videre vekst i selskapet, samtidig som det er spennende for oss å lære hvordan de jobber på markedssida med digitale plattformer. Det er ikke akkurat TV-markedsføring de driver med, det er direkte mot målgruppa gjennom blogging og Instagram. Det er utrolig spennende å lære mer om det, sier Wiggen.

- Så nå skal du bli en racer på blogg og Instagram?

- Hehe. Nei, det skal Silje få ta seg av.

Ønsket profesjonell partner

Get Inspired er midt inne i et spennende år, hvor de har flyttet inn i nye lokaler og lansert sitt eget robotlager.

- Som eiere føler vi et stort ansvar, både for drift og ansatte. Vi er blitt en såpass stor virksomhet, at kun et lite feilskjær kan få store konsekvenser. Derfor har vi lenge ønsket en profesjonell partner. Flere investorer har vist interesse for Get Inspired, men for oss var Salvesen & Thams de riktige å ta med på laget, sier Silje Landevåg.

Som medeiere vil Salvesen & Thams bidra til likviditet, trygge arbeidsplasser og videre vekst. I tillegg til å gå inn med kapital, har investoren ambisjoner om å ta markedsføringa og merkevarebygginga til neste nivå.

- Bjørn Wiggen har en av Norges mest imponerende CV-er, og jeg er stolt av at han skal bidra i vår daglige drift, sier Landevåg.

Mange investeringer

Wiggen vil ikke gå ut med beløpet de har investert i Get Inspired, men sier Salvesen & Thams vil være en aktiv eier gjennom styret.

- Det er fortsatt Silje og Sindre med sin organisasjon som skal drive dette, men vi blir en samtalepartner, diskusjonspartner og en som er med på de store diskusjonene og veivalgene framover, sier Wiggen.

Eiendomsutvikling på Orkanger er bare en én fjerdedel av det Salvesen & Thams driver med, de er i tillegg inne i 10–12 forskjellige virksomheter.

- Vi har kjøpt majoriteten i Jordbærpikene, og vi er største aksjonær i Big Bite-kjeden. Vi har kjøpt Matmegleren på Melhus og gått inn i Iwmac i Trondheim, som driver med software mot kjøpesenter, sier Wiggen for å eksemplifisere, og legger til:

- Investeringsområdet vårt er det tyngste beinet i Salvesen & Thams, og det er det jeg, Johan Skjølberg og Kristin Eriksen som jobber med til daglig.

Forventer stor vekst

- Har dere, som lokal aktør, betenkeligheter med å bygge opp om en nettbutikk som konkurrere med lokale sportsbutikker?

- Jeg kan ikke si jeg tenker så mye på det. Her er det giganter som er i markedet, som både har utsalgssteder rundt om i hele landet og i tillegg nettbutikker. Vår konkurranseposisjon handler mer om å hevde oss i forhold til dem. De har alltid en fordel i kraft av sin størrelse når de skal forhandle med Nike, Adidas, Kari Traa og de andre om innkjøpsbetingelser. Det er heller den veien det er, sier Wiggen.

Han gleder seg stort til å bli enda bedre kjent med den spreke organisasjonen, og til å legge nye planer og sette flere mål.

– Jeg er sikker på at Get Inspired vil vokse betydelig i årene som kommer, både innenfor eksisterende områder – men også nye, fastslår Wiggen.