Regnværet satte en stopper for de store besøkstallene, men de som var til stede koste seg på denne tradisjonsrike dagen ved Stokkebrygga.

Hellandsjødagen ble i år arrangert for 27. gang. Som vanlig var det mange boder og stands med salg av diverse varer, samt aktiviteter som ansiktsmaling, handverk og natursti for barn.

- Vi merker jo at besøkstallet ikke er så høyt, for eksempel var det litt glissent matsalg. Hellandsjødagen bruker jo alltid å falle på en finværsdag, så det er litt kjedelig. Men vi håper og tror at folk har hatt en fin dag på Hellandsjøen, også satser vi jo som vanlig på å få til en fin dag til neste år igjen, sier Landhem.

- Koselig dag

I en av bodene finner vi Eli og Reidar Næss fra Trondheim. De selger luer, pannebånd og smykker de har laget selv, og er nærmest fast inventar på Hellandsjødagen.

- Å ja, vi merker at det er mye mindre folk her enn vanlig. Men vi må si vi er imponerte over hvor mange som har tatt turen til tross for forholdene, sier Eli. Heldigvis for deres del er det høysesong for martna nå, og de har flere plasser de skal være utover sommeren.

Blant de besøkende finner vi en gjeng som har satt seg under tak med nykjøpte lefser.

- Vi kom hit nettopp, så dette er det eneste vi har rukket, ler Esther Hanssen. Hun er bosatt i Oslo, men er opprinnelig fra området. Sammen med dattera og svigersønnen har hun nå feriert i Hemne.

- Vi har vært på Heimsvatnet og padla kano. Det hører med en tur innom her, og vi syns det er koselig med alle bodene. Været får vi ikke gjort så mye med, sier de.