Hemne

Til høsten kan femte-, sjette- og sjuendetrinnet flytte inn i splitter nye lokaler på Sodin skole. Den nye fløya er nå 99 prosent ferdig, med bare noen få ledninger igjen å koble.

Den nye fløya består av seks solvendte klasserom (med solskjerming) for å ha plass til to klasser i hvert av de tre klassetrinnene. I tillegg er det tre grupperom og to såkalte delingsrom, som er utvidede grupperom.

Hvert klassetrinn har en inngang hver, med tilhørende garderober med kapasitet på 48 for hvert trinn. Det er to toaletter i tilknytning til hver inngang/garderobe.

Også det tekniske rommet, som i hovedsak er knyttet til ventilasjonsanlegget, legger beslag på noe av arealet.

Bygget har én lang korridor, med respektive rom på hver side.

— Det er bygd slik for at det ved et eventuelt framtidig behov må utvides. Det kan skje i begge ender, forteller Magne Jøran Belsvik, enhetsleder ved Tekniske tjenester i Hemne kommune.

Bruker samfunnshuset

Nyfløya bygges sammen med den eksisterende mellomfløya med en glassgang. Entreprenøren, Ruta AS fra Trondheim, er allerede i gang med fortsettelsen på prosjektet.

— Vi har hatt overtakelse på nyfløya. Men den kontrakten som er inngått, omfatter også mer, sier Belsvik.

I mellomfløya skal det nå bygges to nye klasserom og en ekstra garderobe, samt noen nødvendige justeringer og tilpasninger. Denne fløya skal huse første- til fjerdetrinnet. Arbeidene vil pågå fram til jul. I byggetida vil hele fløya være avstengt for alle skoleaktivitet, og skolen må finne midlertidige løsninger for elever og lærere.

— Lillesalen i Hemne samfunnshus blir tatt i bruk dette halve skoleåret, og vi har en god plan for å finne løsninger også i andre deler av prosjektet etter hvert som det skrider fram, opplyser Belsvik.

Lovstridig

Fra årsskiftet starter trinn 3 av prosjektet. Da står barneskolefløya for tur.

Hele første etasje skal gjøres om til SFO, mens andre etasje blir arbeidsplasser for lærerne.

— SFO flytter fra Riggen, som har vært en «midlertidig løsning» siden en gang på 2000-tallet, og de får nå godt med plass i barneskolefløya. Når det gjelder arbeidsplasser for lærerne, har det vært et stort behov i flere år. I dag tilfredsstiller vi ikke arbeidsmiljølovens krav til arbeidsstasjoner for lærerne, men det gjør vi selvsagt etter ombygginga, sier Belsvik.

Dette prosjektet skal stå ferdig til skolestart 2018/19.

Egen ekspedisjon

Det fjerde delprosjektet er ei total ombygging av administrasjonsfløya, som i dag binder barne- og ungdomsskolefløya sammen.

— Dette er den mest omfattende ombygginga. Alt, med unntak av fire yttervegger, skal rives og bygges opp igjen. Her får vi for det første egen resepsjon/kundemottak, som blir en stor forbedring sammenlignet med dagens løsning der denne funksjonen ligger midt inne i bygget. Hit kommer PP-tjenesten, vi får spise-/pauserom for ansatte, samt kontorer for administrasjonen. Siden dette er en så vidt omfattende ombygging, vil den ta ett år, og er dermed ferdig til skolestart i 2019/20, forteller Belsvik.

— Godt og fornuftig

Ruta AS har altså fått hele entreprisen, og jobber kontinuerlig til alt er ferdig.

— Ruta AS har gjort en veldig god jobb og utført oppdraget på en profesjonell måte. Det har vært null «støy» i prosessen, sier han.

Dette prosjektet markerer også avslutningen på alt som heter skoleutbygging i Hemne de neste åra.

— Når hele dette prosjektet står ferdig, har vi skole med god kapasitet der vi er godt rustet til å møte framtida. Vi vil nå få en skole med to paralleller per årstrinn. I det hele tatt mener vi at det gjennomføres et godt og fornuftig byggeprosjekt der vi får det vi betaler for.

55 millioner

Den totale prislappen kommer på ca. 55 millioner kroner (70 inklusive moms). Her er det lagt inn en sikkerhetsmargin på 15 prosent i og med at hele prosjektet delvis også omfatter ombygging av eksisterende bygningsmasse.

— Det vanlige er ti prosent på nybygg og 10–15 prosent på ombygging, kommenterer Belsvik.

Det som ikke er inkludert i prisen, er opparbeiding av uteområdet.

— Det kommer opp som egen sak når alt er ferdig, sier han.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300