Viggjerva, som eies og trenes av far og sønn Ingebrigt og John Wiggen fra Viggja, har imponert voldsomt i det siste. 1. juli startet hoppa som et nest siste-valg i DNT's hoppechampionat for fireårige kaldblodshopper på Drammen, og var ikke langt unna seieren. Hadde løpet vært 20 meter lengre, hadde hun stukket av med førstepremien på 100 000 kroner. Men andreplassen verdt 50 000 kroner, var uansett såpass overbevisende at hoppa blir å regne med i årgangsløpene utover sommeren og høsten.

Og første mulighet her, kommer allerede førstkommende søndag. Da skal Viggjerva ut i kvalifisering til svensk hoppederby. Både kvalifisering og finale kjøres på Østersund travbane. Fra førstespor skal Viggjerva ha en solid mulughet til å nå en finalebillett, da de seks beste går til finalen, som kjøres med 450 000 svenske kroner i førstepremie onsdag 26. august.

I kvalifiseringa til svensk derby for hingster og vallaker, sender Vegard Lundstrøm Wolden ut Will Prinsen. Her er nåløyet noe trangere for å komme til finale, da bare fire hester går til finalen. Førstepremien i finalen er på 700 000 svenske kroner.