- Her går alt etter planen, selv om regnet i sommer har hindret oss litt, sier Olav Sigurd Kvaale.

På onsdag denne uka var 14 mann i arbeid med å få på plass taktro på bygningen, og det var ingen antydning til fellesferie på byggeplassen på Bårdshaug.

- Det gjenstår bare arbeid på nordsiden av hovedskipet før vi kan legge på takpapp slik at paviljongen blir tett, sier Kvaale.

Uventet besøk

Mens vi står og prater foran stavkirkekopien, ropes det plutselig «Hello» på klingende amerikansk fra parkeringsplassen. Der står en familie på fem og vinker til arbeiderne. Det viser seg å være familien Penne fra Mount Horeb, like ved Little Norway, der Thams-paviljongen var utstilt i mange år.

- Det er så flott å se at slike gamle bygninger blir tatt vare på, og vi er så imponert over hva de har fått til alle, sier Stephen Penne, som har tatt med seg kone og tre sønner på norgesferie.

Glad i Norge

- Vi har vært og sett bygningen flere ganger i Little Norway, og synes det er helt enestående at den får komme tilbake til Orkdal, sier Davina Penne, som selv er av norsk herkomst.

- Min oldemor var fra Ytterøya, og jeg er så stolt over å være norsk, forteller hun.

Hun kan også fortelle at 48 medlemmer av Sons of Norway vil komme til Orkanger og overvære åpningsseremonien i september.

- Jeg tror mange av dem vil ha på seg bunad, smiler hun, og forteller at familien har vært i Norge siden starten av juli og skal være her ytterligere to uker.

Viktig arbeid

Familien er overbegeistret over alt de har opplevd i Norge. Turen har så langt inkludert et besøk på Svalbard. Før de kom til Orkanger var de også innom Trondheim, og turen fortsetter til Bergen og Oslo før kursen settes mot Stockholm.

Familien prater ivrig med Kvaale og Arne Asphjell som de møtte første gang da delegasjonen fra Norge var over for å bringe bygningen over Atlanterhavet. Selv kommer de ikke tilbake i september, men syntes det var flott å få se at byggarbeidene var kommet så langt.

- It's great to see to see that you take care of it. It's important for the future generations, sier Stephen Penne.