Carl-Anton Bengtsson fra Skåne i Sverige trives som fisker i Orkla, og er ekstra glad og fornøyd etter storfangsten denne sesongen. 18. juni tok han en hannlaks på flue som målte hele 126 centimeter. Dette skjedde på Halset på Storås.

Vekta viste 23 kilo. Fisken ble gjenutsatt etter at øyeblikket var foreviget med kamera.

– Det er faktisk den største fisken som er tatt i Orkla siden 2007, sier Bengtsson stolt.

Han har kjørt omtrent 100 mil for å komme seg til Storås. Det er den sjuende sommeren han er her.

– Jeg er her for å fiske og har vært det i nesten seks uker nå, sier den blide skåningen, som sammen med flere fiskere leier et hus på Storås hvor det også følger med tilgang på flere vald.

Rune Krogdahl, daglig leder i Orkla fellesforvaltning, sier følgende om den enorme fangsten.

– For en fisker kan det å få en laks på 23 kilo, sammenlignes med å vinne i Lotto. Alle fiskere drømmer om å håve inn fisk i 23-kilos klassen, og derfor kommer det folk fra hele verden hit til Orkla, for her finnes muligheter.

Det er faktisk to fiskere som har dratt opp laks på 23 kilo denne sesongen, og Krogdahl tror ikke det har skjedd tidligere i historien.

Den andre er Lasse Asmyhr. Det skjedde på flue 20. juni i valdet Orkla River Lodge.

– Vi har aldri opplevd så mye stor fisk som i år, og det har også vært et jevnt fiske, sier Krogdahl, som synes det er trivelig å se ekstra mange fiskere i elva både hverdag og helg.

Når det er godt med fiske i Orkla, så trekker det mange ekstra fiskere, bekrefter han, og legger til at det er bra med smålaks i år, bedre enn på mange år, noe som lover godt for årene fremover.