Orkla-trener Arnstein Røen tror laget må ta 20 poeng på de resterende 14 kampene i høstsesongen om laget skal berge plassen. Foto: ARKIV

Orkla åpnet sesongen med en meget sterk seier mot Kolstad i første serierunde, men etter det tapte laget kamper på rekke og rad og lå til slutt nederst i avdelingen før det begynte å snu. Arnstein Røen og spillerne for øvrig er langt fra fornøyd med det som ble levert på vårsesongen.

- Det er ikke noe å legge skjul på. Det var for svakt både poengmessig og prestasjonsmessig. Vi skal ikke bare skylde på skader for vi var dårlige også etter at flere spillere begynte å komme tilbake fra skader og suspensjoner, sier Røen.

Skadetrøbbel

Orkla hadde ikke så mange skader, men problemet var at alle skadene kom på spillere i forsvar. Der begynte også suspensjonene å hope seg opp og på et tidspunkt kunne ikke Orkla stille med noen av forsvarsspillerne som var med å slå Kolstad i serieåpningen.

- Skadene preget oss selvsagt. Kanskje mest fordi at vi hadde færre spillere på trening og at nivået dermed sank. Vi måtte hive inn folk som kanskje ikke var helt klar for det nivået vi nå spiller på. Men jeg synes at mange av spillerne som kom inn gjorde sakene sine veldig bra, sier Røen og trekker spesielt frem Espen Grøset og Håkon Sanden som ble omskolert fra vinger til backer.

God avslutning

En periode begynte det å se meget kritisk ut for Orkla som tapte åtte strake kamper. Men en oppløftende kamp mot serieleder Stjørdals-Blink, som til slutt endte med tap kan ha vært vendepunktet.

- Vi visste at vi kunne hamle opp med det beste laget og ledet i 60 minutter før det glapp. Etter det slo vi Mo og Træff hvor vi spilte meget bra. Så ble det uavgjort mot Rosenborg 2 i nok en god kamp før det ble tap mot Strindheim like før ferien. Det var helt avgjørende for oss at vi fikk plukket noen poeng i de siste kampene før ferien, sier Røen.

Må ta 20 poeng i høst

I 3. divisjon er det fire lag som rykker ned. Orkla ligger på nest siste plass med 10 poeng etter 12 kamper. Arnstein Røen tror at laget må ta dobbelt så mange poeng i høstsesongen for å berge plassen.

- Jeg tror vi må ha 30 poeng for å ikke være blant de fire som rykker ned og heller ikke da er det helt sikkert. Det viktigste for oss er at vi har god kvalitet på trening. Vi så at når flere kom tilbake på slutten av vårsesongen, så tok det seg opp i kampene også. Vi møter Sverresborg på søndag og det er en typisk seks poengskamp for oss. Vi må slå lagene som ligger rundt oss på tabellen, sier Røen.

I kveld skal Orkla spille treningskamp mot Ranheim som ligger på andreplass i 1. divisjon. Laget fra Trondheim kommer til å stille med det de har tilgjengelig.

- Ranheim kommer med alle de har, men kommer sikkert til å bytte litt utover i kampen. Det er veldig bra at vi får denne muligheten og viktig at vi får spille 11-erkamp før sesongen starter igjen, avslutter Røen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255