Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa har vist seg som et meget stort løpetalent de siste par årene med en rekke gode resultater, blant annet fra UM både inne og utendørs. 17-åringen har også fått en pangstart på årets sesong. Det ble sølvmedalje på Veidekkelekene for seniorer på 800 meter. Under Tyrvinglekene løp han inn til personlig rekord på 800 meter på tiden 1,58,45. Nylig ble han nummer to på 800 meter under årets utgave av Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg. Søndag kom han hjem fra en vellykket 10 dagers treningsleir i polen. Løpetalentet er meget godt fornøyd med starten på årets sesong.

- Jeg hadde en liten sykdomsperiode i starten av sesongen, men ellers har det gått veldig bra. Det har vært en god start med gode løp både under Tyrvinglekene, Veidekkelekene og Världsungdomsspelen, sier Gagnås.

Vil ta NM-kravet

17-åringen som for det meste løper 400 og 800 meter har satt seg et hårete mål denne sesongen. Han har et håp om å kunne ta VM-kravet på 800-meter som er på 1,54,99. Skal han få til det før NM i slutten av august, må mye stemme.

- Da skal mye stemme. Jeg må være med i konkurranse hvor det er et sterkt heat som ønsker å ha raske rundetider. I tillegg bør det jo være gode værforhold. Det hadde vært artig å klare det kravet for å kjenne på nivået, sier han.

Det er ikke det eneste målet i årets sesong.

- Jeg har også et ønske om å slå klubbrekorden i Børsa IL som er på 1,57 og i tillegg så har jeg et mål om ta medalje under UM i september, sier Gagnås.

Trener hver dag

Gagnås løper for Børsa IL som er kjent for å ha et meget godt friidrettstilbud for sine aktive, men Kjetil har ikke mange og konkurrere mot i sin aldersklasse i klubben. Han har likevel et godt treningstilbud i forbindelse med Strinda VGS hvor han går på skole.

- I Børsa er det mange unge som er med og det er veldig godt tilbud der, men vi er ikke så mange i min aldersklasse. Da er det fint å trene med Team Strinda. Det er mange løpere fra den skolen som gir meg veldig god konkurranse, sier Gagnås.

Og det blir en del trening for en hardtsatsende børsværingen.

- Jeg trener hver dag, men det er ikke hver dag jeg trener like mye. Enkelte dager kan det være under en time og andre dager lengre økter. Jeg holder ikke oversikt over hvor magne timer jeg trener. Jeg ønsker å trene og se hvor god jeg kan bli, forteller han.

PS! Gagnås sin neste konkurranse er et stevne i regi av Selsbakk friidrett. Den neste store konkurransen er UM på Fana Stadion fra 1. til 3. september. Om han klarer NM-kravet blir det også en tur til Sandnes 25. til 27. august.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Her er Gagnås (i rødt) i aksjon som 15-åring. De to siste sesongene har han virkelig har begynt å hevde seg blant de beste løperne i Norge på 800 meter.