Tirsdag kveld tok Orkla imot Ranheim som ligger helt i toppen av 1. divisjon. Ranheim tok med seg sitt beste mannskap samt et par gjestespillere. På gjestene sitt lag fikk Sondre Sørløkk og Christian Eggen Rismark et gjensyn med tidligere lagkamerater. Orkla på sin side manglet et par nøkkelspillere i Arnstein Buøy og Steinar Gjersvoll. Det ble etter hvert ganske tydelig at det var klasseforskjell mellom toppen i 1. divisjon og bunnen i 3. divisjon.

Hang med i 1. omgang

Til å være en treningskamp var det relativt høy intensitet fra begge lag fra start. Ranheim tok styringen fra start og det var ikke spilt mer enn ti minutter da gjestene tok ledelsen. Halvveis i omgangen slår Orkla tilbake på en corner som til slutt havnet i mål. Håkon Sanden ble kreditert scoringen. Ranheim fortsetter å styre kampen og fem minutter før pause tar de nok en gang ledelsen. Orkla hang greit med de første 45 minuttene.

Tre kjappe baklengs

Begge lag gjør en del endringer i pausen og utover i andre omgang og det ble ganske tidlig spill mot ett mål i den andre omgangen. Ranheim rullet opp angrep etter angrep og scoret tre ganger før det var spilt et kvarter av andre omgang. Orkla kom bare på et par overganger, men skapte svært lite. Helt på tampen satte Ranheim inn 6–1 på et straffespark og det ble også sluttresultatet.

- Vi må gjøre litt for mange bytter litt for tidlig i kampen på grunn av noen smeller og da blir forskjellen på lagene etter hvert ganske tydelig. Det var viktig for oss å få en god gjennomkjøring på stor bane før sesongen starter igjen til helga og det føler jeg vi fikk i den første omgangen, sier Orkla-trener Arnstein Røen.