Viggja

Det var knapt mulig å få plass på parkeringsplassen til Tråsåvika camping torsdag formiddag. Etter ukevis med gråvær, regn, nordavind og temperaturer helt nede i under ti grader, dukket endelig sola og sommervarmen opp igjen denne torsdagen.

- Det har vært dårlig, sier Berit Andreassen, som sammen med venninnen Inger Lise Grønning har funnet seg en god plassering på badestranda nedenfor campingplassen, der de ligger og soler seg mens barnebarna leker i vannkanten.

Fint å bade, men kaldt

- Det har vært fælt, egentlig, legger Grønning til mens sola steker.

Nede i vannkanten er barnebarnet Pia (4) oppslukt av konstruksjonsarbeider i sanden, mens Emma (6), som altså har Berit til bestemor, gjerne tar seg en tur ut i bølgene til ære for fotografen.

- Det er fint å bade, men det er litt kaldt, innrømmer hun når hun kommer løpende opp på land igjen.

Alltid mange gjester

Det er kanskje ikke overraskende med tanke på at en litt stri nordavind sørget for at sjøen gikk hvit ute på fjorden. I kafeen på campingplassen anslår campingvert Sigurd Viggaklev at sjøen kanskje holder seksten grader.

- Det er ganske dypt rett utenfor her, så da kan det være litt kaldt i vannet. Men stranda er fin, og det er alltid mange gjester her når det er finvær, sier Viggaklev.

Bestemødrene nede på stranda har ingen planer om å bade.

- Nei, det orske vi itj, sier Grønning og ler.

Impulskjøp av sydentur

De to venninnene bor i Buvika, og jobber i henholdsvis hjemmesykepleien og barnehage. Og mens Grønning er ferdig med ferien, kan Andreassen nyte tanken på at hun fortsatt har to uker igjen.

- Men vi skal nå til Syden senere i år da, sier Grønning.

- Hysj, det må du ikke skrive i avisen, vi har ikke fortalt det på jobben enda, sier Andreassen og ler.

- Så turen er allerede bestilt?

- Haha, ja, det var en regnværsdag, da ble vi så lei og så bare bestilte vi, innrømmer Andreassen.

Det er så deilig

Sydentur eller ikke, de to solbaderne kan uansett se fram til minst en hel uke med sommertemperaturer og solskinn. Og da kan det nok fort bli flere turer til Tråsåvika.

- Hva vi liker best å gjøre på slike dager? Det beste er bare å sitte sånn som dette. Hele dagen. Det er så deilig, sier de nærmest i kor.

lillemor.hestvik@avisa-st.no

481 46 109