Lørdag 29. juli inviterer Orkla Industrimuseum til såkalt stordriftsdag på Thamshavnbanen. I tillegg til rutetogene går det mange tog på Thamshavnbanen, og det blir mulighet til å reise med Kongevogna for dem som ønsker det.

Samme dag arrangerer Thamshavnbanens venner veteranbiltreff på Løkken stasjon. På Svorkmo stasjon vil 4H arrangere aktiviteter og ha salgsbod, men s Evjensgrenda vel har åpen stasjon på Bårdshaug.

Gamle lok

Det vil være flere togsett i sving denne dagen, og det settes opp flere turer langs deler av strekningen. Det blir turer med både lokomotiv 5 fra 1950 og lokomotiv 2 fra 1908, og alle personvognene skal ut å kjøre. Mest stas blir det nok at Kongevogna skal på sporet og tar med seg passasjerer.

Veteranbiltreff

På Løkken stasjon inviteres alle som ønsker å vise fram sine veterankjøretøy til å komme.

- For dem som bare ønsker å se gamle kjøretøy er det bare å glede seg til en variert utstilling, sier leder i Thamshavnbanens venner, Inge Helgeton.

Her vil foreningen også stille med salgstelt med muligheter for kaffe og noe å bite i. I forbindelse med veteranbiltreffet blir det også et foredrag på Informasjonssenteret ved Arne Asphjell.

Foto: Stine Aasløkk /Orkla Industrimuseum
Foto: Stine Aasløkk /Orkla Industrimuseum