Livet er i ferd med å vende tilbake til det normale på den greske ferieøya Kos.

- Vi har sovet på hotellet vårt i natt, og nå er vannet kommet tilbake, sier Åse Krognes, som sammen med familien ble berørt av jordskjelvet som rammet området i halv ellevetiden torsdag kveld.

Hun forteller at ikke alle gjestene har valgt å flytte inn på hotellene, og det ble presisert at de som valgte det gjorde det på eget ansvar.

Les mer om jordskjelvet: Måtte løpe bort fra hotellet

Tar forholdsregler

- Etterskjelvene kjenner vi stadig, men lokalbefolkningen sier at det er et godt tegn og at det nå vil roe seg ned, sier Krognes.

De var blant de mange som måtte overnatte ute på solsenger med minimalt av klær natt til fredag, og har nå tatt sine forholdsregler.

- Vi sover med åpne dører mellom rommene, har lagt klart et antrekk til hver, noen håndklær og skoene står parat, forteller hun.

Opprydding

I går var de inne i Kos by, hvor ødeleggelsene er verst. Der var oppryddingsarbeidene allerede i full gang.

- Gravemaskiner og oppryddingsmannskaper holdt på for fullt, og det tar nok ikke lang tid før alt er tilnærmet som før rent visuelt. Turismen betyr jo alt her nede, sier Krognes, som først nå føler at ferien kan starte som normalt.

Les om: Sørtrøndere midt i jordskjelvområdet

Ser framover

- I starten var jeg helt klar på at jeg ville hjem, men nå kjenner jeg at det skal bli godt med ferie.

Hun forteller at de har fått god oppfølging fra hotell og reiseselskap.

- I starten var det jo kaos og ingen visste noen ting, men vertene fra Ving var til stede der vi overnattet ute. I etterkant kommer det stadig oppdatert informasjon på melding fra selskapet, sier hun

Hun forteller at det har blitt mange telefoner og meldinger mellom dem og familie og venner i Norge.

- Det er tydelig at mange har vært bekymret for oss. Men nå prøver vi å legge hendelsen bak oss og nyte resten av ferien, sier Åse Krognes.