Til høsten starter Sturla på det som kan bli veien til hans drømmekarriere.

Ny linje

Låtskriving- og produksjon er en helt ny linje ved Westerdals ACTs skole i Oslo. Her skal Sturla tilbringe de neste tre årene og gå ut med en bachelor i lomma.

– Det blir spennende og jeg gleder meg veldig til å begynne, smiler Sturla, som for tiden bor på Evjen, Orkanger.

Til høsten skal han altså begynne på skolen igjen, etter å ha hatt noen år opphold .

– Ja, jeg tenkte egentlig at jeg ikke skulle gå skole, at jeg ikke trengte mer enn musikklinja på Follo. Men jeg ser at det er en stor fordel med mer utdanning, og denne skolen passer perfekt til det jeg ønsker å jobbe som; musiker, låtskriver og produsent for egen musikk, sier han entusiastisk.

The Voice

Siden årene på Follo har Sturla gjort litt av hvert, men ikke peilet seg inn for fullt på det ene som nå står i fokus.

– Etter Follo meldte jeg meg på The Voice. Der røk jeg ut i «knockout-runden» da var det 40 stykker igjen. Det ble en del spillejobber etter det, og jeg pendlet fra Oslo og hjem hvor de fleste oppdragene var.

Perioden hvor Sturla bodde i Oslo hadde han flinke folk han jobbet sammen med i studio hver dag, men måtte ha deltidsjobb i tillegg for å ha nok penger til husleie. Nå har han bodd på Orkanger de siste to og halvt årene.

– Det har skjedd små ting hele tiden som har fått meg til å beholde troen på at jeg kan leve ut drømmen. Jeg har blant annet spilt inn en del reklamelåter i samarbeid med Lars Kilevold, jeg har spilt i bandet 22 med musikere jeg har sett opp til i mange år, og nå er det altså andre spennende ting på gang, smiler han lurt.

Gir ut singel

– De siste to årene har jeg tilbrakt mye tid i hjemmestudioet mitt, opptil ti timer i strekk, også har jeg et samarbeid med Raymond Hellem, fra Bjugn. Han er teknikker for Postgirobygget, en erfaring vi drar stor nytte av, sier Sturla.

Sturla forklarer at det er hans prosjekt og hans låter, men at de samarbeider med musikk og innspilling og har like mye ansvar. Hellem spiller gitar.

– I august gir vi ut en singel. Det er ei låt jeg skrev for tre år siden som nå har fått «nytt liv». Den er delvis spilt inn i studioet her hjemme, forteller han idet nydelig sang og musikk kommer ut av høyttalerne.

Det er ingen tvil om at Sturla er på rett vei nå.

– Nå løsner det

Drømmejobben er å spille og å gi ut egen musikk. For det skal Sturla jobbe hardt i årene fremover, og han ser for seg mange produktive stunder på skolen hvor gode samarbeid med lærere og elever kan gi ham både utvikling gode musikalske prosjekt.

– Jeg har i mange år tenkt at jeg ønsker å leve av musikk og låtskriving, og det har vært en interesse siden jeg var liten, men jeg føler at det er først nå det har løsnet, sier han.

I Oslo skal han bo sammen med ett par kompiser fra Orkdal som han gikk musikklinjen sammen med.

– Det er greit å bo sammen med noen som kan gi meg tilbakemeldinger på den musikken jeg lager. Jeg håper bare at vi får kontroll på koppvasken, ler han.

Hjemme på Evjen har han sitt egne lille studio. – Her har jeg alt jeg trenger for å spille inn låter, smiler han og setter på en nydelig sang han skrev og spilte inn dagen før