Hemne

— Finvær er en bra start på et slikt arrangement, det er nesten slik at da går resten av seg selv. Det var på grensa til at det var for varmt en periode på fredagen, sier Ann Marit Hofset og Sissel Haugen, som har hatt ansvaret for å få årets arrangement i havn.

Skryt av Frieriet

Noen besøkstall er det umulig å holde styr på. Her går folk ut og inn av området – med Øragata som selve hovedpulsåra – hele tiden. Det nærmeste man kommer et anslag, er forsøk på telling fra tidligere år. Svaret sier «flere tusen».

En ubetinget suksessfaktor for besøkstallene var spelet Frieriet (omtale et annet sted i dagens avis) ble lagt til Øradagganj.

— Vi er mektig lei oss for at vi ikke fikk tid til å se spelet selv, det har vært det store samtaleemnet. Det er veldig hyggelig å høre folk si at det er det morsomste de noen gang har sett. For Øradagganj er det selvsagt også viktig med et slikt trekkplaster, sier de to.

Mange bidragsytere

Nyskapningen Ørabølgen ble også en suksess med 61 deltakere. Det er Haugen og Hofset godt fornøyd med til at det var første gangen.

Økonomisk er så langt ikke – naturlig nok – alle regnskapsbilag klare, men det ble plussresultat. Dette går over til neste års arrangement. De to har bestemt seg for at de har lyst til å gå i bresjen for Øradagganj da også.

— Dersom det ikke kommer noen andre som absolutt vil overta, er vi villig til å ta på oss ansvaret også neste år, sier de.

Viktige medhjelpere har vært alt fra kakebakere, transportører og som på annet vis har bidratt. Hele handelsstanden på Kyrksæterøra har vært viktige samarbeidspartnere, i tillegg selvsagt til en lang rekke sponsorer.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300