Sommeren er høysesong for nyansettelser i Skaun kommune. Ingrid Blåsmo er en av de 25 som fikk ny jobb i sommer.

- Dette er midt i blinken for meg, sier Blåsmo.

Hun bor i Buvika med mann og ett barn, og fikk nylig beskjed om at hun hadde fått jobben som barnehagelærer i Oterhaugen barnehage.

- Jeg er egentlig utdannet fløytist, men det markedet er litt presset nå, så da tok jeg utdannelse som barnehagelærer istedet. At jeg fikk denne jobben var dermed helt perfekt, sier Blåsmo.

Les også: Eiendomsutvikler Steinar Falch Bergh vurderer å etablere næringshage sentralt i Buvika.

I løpet av juni og juli har 25 personer takket ja til nye stillinger i Skaun kommune.

- Det er alltid slik om sommeren. Enhetslederne vil gjerne være ferdig med nyansettelsene før de går ut i ferie, og da får man et rush om sommeren. Det er ikke spesielt mange flere som er ansatt nå enn det som er vanlig, forteller personalrådgiver Tonje Bruvoll i Skaun kommune.

Presset arbeidsmarked

At nye lærere og barnehageansatte skal være på plass fra august gjør også at personalavdelingen får mye å gjøre tidlig på sommeren.

- Er det enkelt å få tak i kvalifiserte søkere til stillingene?

- Det kommer veldig an på hvilke stillinger det gjelder. Stillinger som lege og psykolog har ikke mange søkere, der er det ikke mange å ta av. Stillinger der det finnes mange som er kvalifiserte, som assistentstillinger og stillinger som barne- og ungdomsarbeidere får derimot mange søkere. Det er også et presset arbeidsmarked i Trondheim. Det gjør at vi får mange søkere derfra, sier Bruvoll.

Les også: Var sikker på å vinne Tour de France: - Skålte i champagne før rittet startet

Ny fastlege og helsesøster

Selv er hun en av dem som forlater Skaun kommune denne sommeren.

- Det stemmer, jeg har fått ny jobb i Trondheim. Den jobben jeg har her i Skaun har vært et vikariat, sier Bruvoll som forlater kommunen 1. august.

Disse er nyansatte i Skaun kommune:

Jens Eskild Musum har takket ja til jobben som fastlege, mens Anette Mosti og Åse Solstad Skjølberg blir nye helsesøstre. Kristin Renate Nygård er tilsatt i prosjektstilling psykolog, mens Karen Bruce Solstad er tilsatt som fysioterapeut

Ved Buvik skole er er Kristine Unsgård ansatt som adjunkt, mens Torbjørn Hovland har fått jobb som lærervikar. Ved Børsa skole er Kristin Sollie ansatt som lærer, Monica Næve som barne- og ungdomsarbeider og Ida Kristine Sæther som fagarbeider i en vikarstilling. Hanne Vinsnesbakk har takket ja til stillingen som barnehagelærer og Hildegunn Eggan som pedagog ved Jåren-Råbygda oppvekstsenter, mens Jon-Inge Gangås er ansatt som lærer ved Skaun ungdomsskole

Barnehagene

I barnehagesektoren er Julie Nilsen ansatt som barne- og ungdomsarbeider, Silje Urdshals som assistent, Mona Johanne Geving som fagarbeider, Tone Brujordet Olsen som barne- og ungdomsarbeider og Ingrid Blåsmo som barnehagelærer ved Oterhaugen barnehage. Kristine Tyldum Lefstad har takket ja til jobben som vikarierende pedagogisk leder ved Ilhaugen barnehage mens Hege Sofie Rogne har takket ja til et vikariat som barne- og ungdomsarbeider i Hammerdalen barnehage.

I tillegg har Kari Åsmul Grande fått jobb som konsulent ved Servicekontoret, mens Silje Eriksen og Erica Rognhaug Sunnset har fått jobb som barne- og ungdomsarbeidere. Åshild Jektvik har fått et vikariat som pedagogisk leder og Trine Segtnan er ansatt som pesialpedagog.

Hanne Vinsnesbakk og Hildegunn Eggan har fått jobb ved Jåren-Råbygda oppvekstsenter. Foto: Lillemor Hestvik