KIL/Hemne har gjort jobben så langt og ligger over nedrykksstreken før høstsesongen starter. Med en kamp mindre spilt ligger de over streken med ett poeng klaring. Trener Per Erik Bjerksæter er ikke veldig imponert over nivået i divisjonen og måten det blir spilt fotball på.

- Jeg er litt overrasket over at nivået ikke er høyere. Det er et stort steg opp tempo- og duellmessig, men det er mye enkelt taktikk med lange baller som kanskje ikke har passet oss så bra, sier Bjerksæter.

Mer direkte

Bjerksæter tror laget må endre litt på måten de spiller på for å sanke enda flere poeng.

- Vi må kanskje senke litt ambisjonene om å spille fin fotball. Jeg tror vi må bli litt mer direkte og true bakrommet mer enn vi har gjort så langt i sesongen. Vi har spilt til tider god fotball på vårsesongen, men vi har kanskje ikke fått med oss nok spillere i bakrom og skapt nok sjanser. Det kan vi klare om vi blir litt mer direkte og utnytter farten vi har fremme på banen, sier han.

- Litt som forventet

Med ni poeng på ti kamper er KIL/Hemne nesten i rute til å ta ett poeng per kamp, noe de tror skal holde for å berge plassen i 1. divisjon.

- Vi var litt usikker på hvor gode lag vi kom til å møte, men det har nok gått litt som forventet. Vi kunne gjerne tatt noen flere uavgjort i noen av de tette kampene vi har vært i. Ett poeng i snitt er innenfor og nå har vi en hengekamp mot Bossekopp før vi på en måte er ferdig med vårsesongen. Vi ligger over streken og det er også målet. VI ser positivt på høstsesongen, sier Bjerksæter.

Kan slå de fleste

I vårsesongen viste KIL/Hemne at de kan hamle opp med de beste lagene i divisjonen. Lyn topper 1. divisjon og har bare tapt en kamp på sine 11 første kamper og det tapet kom på Hemne Sparebank Arena. Åsane ligger på fjerdeplass i 1. divisjon, hvor KIL/Hemne er det eneste laget som har klart å slå de på bortebane.

- Vi har funnet ut at vi kan matche alle lagene i avdelingen. Vi har slått to av topplagene i serien og holdt Byåsen til uavgjort i cupen til ordinær tid før vi tapte i ekstraomgangene. Jeg skulle gjerne sett at vi tok poeng mot flere av lagene som ligger rundt oss på tabellen. Vi slo Fløya i serieåpning og det er jo grunnen til at vi ligger over streken. Vi ser at serien er veldig jevn og at det ikke er noen enkle kamper, sier Bjerksæter.

Tre uker ferie

Damelaget har nå hatt tre uker ferie og startet mandag oppkjøringen til høstsesongen. Nå ser det også ut til at to spillere kommer tilbake fra skade til høstsesongen.

- Vi har kanskje litt tynnere stall enn resten av lagene. Nå får vi tilbake et par spillere fra skader. Mari Smevoll ble hentet inn før sesongen, men har vært skadet hele sesongen så langt, men nå er hun tilbake og skal debutere i treningskamp mot Molde denne uken. Det blir en fin forsterkning. I tillegg får vi tilbake Ina Vårhus som var skadet i de to siste kampene i vårsesongen, sier Bjerksæter.

KIL/Hemne skal spille treningskamp mot Molde og Trondheims-Ørn før Bossekopp venter 12. august.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Trenerduoen Rune Bakken (til venstre) og Per Erik Bjerksæter tror de må legge om til en litt mer direkte spillestil på høstsesongen for å utnytte bakrommet bedre. Foto: John M. Myrhaug