Buvik rykket ned fra 3. divisjon med klar margin i fjor. I årets sesong var det ventet at laget skulle stabilisere seg i 4. divisjon, men på 11 kamper har det bare blitt ett fattig poeng for gultrøyene. Etter poengfangsten har spillerne ytret ønske om å få inn noe nytt på trenersiden. Etter et møte i klubben ble det klart at Brage Meistad og Bård Stenseth ikke fortsetter som trenere.

- Det var det dårlige oppmøte på treningene som utløste en debatt om Brage og Bård var riktig for klubben. Etter å ha snakket med trenerne og spillerne ble vi enige om å avslutte det samarbeidet. Det var ikke noe dramatisk rundt avgangen, sier leder i Buvik fotball, Marit Halvorsen.

Dårlig oppmøte

På treningene i vårsesongen har det vært labert oppmøte både til trening og kamp. Halvorsen håper at en ny trener kan gi spillerne en ny giv til å komme på trening igjen.

- Vi må stikke fingeren i jorda og innrømme at ett poeng på 11 kamper ikke er godt nok. Det er likevel vanskelig å skylde på trenerapparatet når det spillere ikke møter opp på trening. Men vi håper at ved å få inn en ny trener, så vil spillerne også komme tilbake, sier Halvorsen.

- Ingen sure miner

Brage Meistad forteller at det er ingen sure miner etter at de måtte gi seg og han har forståelse for at spillerne kanskje vil prøve noe nytt når det har gått som det har gjort.

- Foran årets sesong var det viktig for oss at spillerne ville ha oss med videre og det ville de før sesongen, men nå har det endret seg. Når spillerne ikke vil ha oss med videre, så er det ikke noe poeng i å fortsette, men det er ingen sure miner fra vår side, sier Meistad.

Han forteller om at de har hatt en vanskelige arbeidsforhold denne vinteren og våren. Han tror spillerne må gå i seg selv om de skal snu den dårlige trenden.

- Vi har ikke spilt med det samme laget i to kamper på rad og flere ganger har vi byttet ut hele forsvarsfireren. Da blir det vanskelig å vinne kamper. Stallen er litt for tynn og når vi i tillegg har dårlig oppmøte på trening, blir det vanskelig. Om det hjelper å bytte trener for å få spillerne tilbake på trening så er det bra, men spillerne må gå i seg selv, sier Meistad.

Fra 2. divisjon til 5. divisjon

Stenseth og Meistad har nå vært med både på oppturer og nedturer med Buvik. I 2011 tok duoen Buvik til et historisk opprykk til 2. divisjon, men ga seg etter sesongen. De siste årene har klubben gått gjennom et generasjonsskifte og da duoen igjen tok over Buvik i fjorårets sesong var det knapt noen spillere igjen fra 2011-utgaven. Det endte med nedrykk og nå ligger klubben an til å spille 5. divisjon neste år.

- Det har hatt en del å si at såpass mange spillere forsvant eller ga seg på så kort tid, men slik som situasjonen har vært i år så føler jeg troppen er god nok for 4. divisjon, men det har blitt trent for lite. Potensialet er der og kommer det først en seier, kan det fort bli flere, sier Meistad.

På trenerjakt

Buvik har nå tatt fatt på oppgaven med å finne en ny trener som helst skal være på plass før Buvik møter Meldal 12. august. Det er ikke like lett på denne tiden av året.

- Nå er vi midt i fellesferien og da er det ikke så lett å finne en ny trener, men vi jobber med saken og vi håper at en ny trener skal være på plass til høstsesongen starter, sier Halvorsen.

- Må det være en lokal trener?

- Nei, vi er åpen for å få inn folk utenfra også. Vi har et håp om å kunne riste av oss det spøkelset om at vi har vært en 2. divisjonsklubb og bli sammenlignet med det. Kanskje vi må prøve å skape noe helt nytt. Det viktigste blir uansett å finne en trener som harmonerer med spillergruppen, sier Halvorsen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Marit Halvorsen (t.h.) sier at det ikke vare noe dramatikk rundt treneravgangen og håper at de skal finne en ny trener for høstsesongen starter. Foto: Arkiv
Buvik rykket ned fra 3. divisjon i fjor og ligger nå sist halvveis ut i sesongen i 4. divisjon med bare ett poeng. Foto: Arkiv