Man fryktet lenge at Songlia ville havne i hendene på kapitalsterke private hender, og at allmennheten dermed ville bli stengt ute fra området. Men etter at Orkdal kommune tidligere i år signerte en langsiktig leieavtale med Songlias eier, Statsbygg, er det endelig klart for å sette i stand eiendommen slik at allmennheten kan få benytte det flotte området.

Kommunen har overlatt driftsansvaret av Songlia til Grytdalens venner, Orkla jeger- og fiskerforening, Sør-Trøndelag jeger- og fiskerforening og Naturvernforbundet.

- Nå håper vi at bedrifter og privatpersoner vil bruke Songlia, sier Steve Halsetrønning. Han representerer Grytdalens venner i det nystartede aksjeselskapet Songli eiendom.

Fant mye vann

Bygningene i Songlia har stått tomme i flere år. En av årsakene til det, er at det ikke har vært skikkelig anlegg for vann og kloakk.

Orkdal kommune har satt av penger til dette, og tidligere i juli ble det boret etter vann.

- Det var en vellykket boring, med god vannforekomst. Brønnen vil gi om lag 10 000 liter vann i døgnet, forteller teknisk sjef i Orkdal kommune, Nils Arne Sletvold.

I neste uke starter Mardahl maskin arbeidet med avløpsanlegget, og de regner med å bruke ei drøy uke på jobben.

Overnatting

Én ting er at Songlia nå kan åpnes for ulike typer arrangement og sammenkomster. I tillegg vil man kunne leie ut deler av bygningsmassen slik at folk kan overnatte. Så om man ikke har hytte selv, er dette en flott mulighet til å kunne tilbringe noen dager helt inntil en av de fineste friluftsområdene som finnes i landsdelen.

- Vi ønsker å legge enda mer til rette for barnefamilier, slik at vi får mer liv uti Songlia, sier Halsetrønning som forteller at det er overnattingskapasitet i flere av bygningene på eiendommen.