Thomas Alexander Reitan tar over eierskapet og driften av O75 Bar & Lounge fra 1. august. Stedet ble åpnet i november i fjor av Håvard Olsen og Bjørn Steinar Kirkholt, og de trekker seg nå helt ut.

Ikke kapasitet

- Vi ser at det er hensiktsmessig rent jobbmessig å overlate stafettpinnen til Thomas. Han har mange gode ideer, og har muligheter til å fokusere hundre prosent på driften, sier Kirkholt som nå vil konsentrere seg fullt og helt om det som han har som sin egentlige jobb.

- Å drive en ren bar, har vært utfordrende. Det har derfor vært ønskelig med flere åpningsdager, litt matservering og litt mer restaurantaktig drift. Men det har ikke vi tid eller kapasitet til å gjøre. Derfor passet det veldig bra at Thomas går med en driver i kroppen, sier Kirkholt som sammen med Olsen vil drive utestedet som vanlig fram til Reitan tar over 1. august.

Tar med seg tapaskokk

Mange kjenner Thomas Alexander Reitan fra Hjørnet café og tapas og fra Moon, der han jobber i dag. Når han åpner dørene ved O75 den 4. august, har han med seg en av dalførets mest avholdte kokker på laget.

- Jeg skal jobbe sammen med José, som tidligere laget mat på «Tapasen», og det er jeg veldig, veldig glad for. Han er kjent for sin gode mat, sier Reitan som vil gjøre store endringer på det konseptet som har vært ved O75 fram til nå.

Middag og musikk

- Jeg satser på å holde åpent som lunsj- og middagsrestaurant fem dager i uka, pluss at det blir quiz med drikke og småretter på mandager. Jeg vil også satse mye på levende musikk, og vi får besøk av artister annenhver helg.

Menyen vil ha en del til felles med det man fant på «Tapasen» den tida José Acosta laget maten der. I tillegg til tapas, bli det hjemmelagde burgere, nachosretter og biffretter. Det blir også mulig å kjøpe kaffe og kake på O75. Og etter hvert vil det også bli tilbud om take away.

- Vi skal også ha et godt tilbud til vegetarianere, for det tilbudet er ikke så godt i Orkdal i dag, sier Reitan som også endrer aldersgrensa, som til nå har vært 23 år.

- Det blir åpent for alle fram til klokka 23. Deretter blir det 20-årsgrense.

Drømmen

- Har du tro på at dette skal gå bra?

- Ja, men det vil bli viktig å få lokket fram dem som ikke går ut i dag. Jeg ønsker å skape et sted hvor du kan komme som du er, det er ingen dresskode, man kan spise og drikke og kose seg på et sted som ikke blir til en rølpeplass i helgene, sier den 30 år gamle orkdalingen, som har jobbet for andre hele sitt liv. Nå tar han steget og starter opp sin egen bedrift:

- Det er dette som er drømmen min, og da er det viktig å satse.

Thomas Alexander Reitan åpner dørene 4. august. Foto: Catharina Morken