Søndag kveld startet den viktige høstsesongen for Orkla. Røens mannskap tok bare 10 poeng på vårsesongen og lå nest sist i avdelingen før sommerferien. Søndagens motstander var Sverresborg på bortebane. Ett lag Orkla helst skulle ta alle poengene mot for å begynne klatringen på tabellen.

Under tidlig

Orkla åpnet best og skapte kampens første sjanse da Steinar Gjersvoll spilte fri storscorer Erik Helgetun som satte ballen utenfor, men noen minutter senere var Sverresborg frempå og utnyttet sin første mulighet veldig godt da et innlegg fra venstrekanten ble satt kontant i mål bak Håkon Lilleås Næss.

Snudde kampen

Sverresborg fortsatte å sette et lite trøkk mot Orklas mål, men keeper Næss vartet opp med noen gode redninger. Knapt halvveis i første omgang sørget Erlend Løkken for balanse i regnskapet etter at Abdikadi Mohammed spilte fri teknikeren.

Etter utligningen kom vertene til et par gode muligheter, men Næss hadde en god dag i buret. Noen minutter før pause gjorde Helgetun en kjempejobb da han vant en duell med keeper og til slutt ble felt innenfor sekstenmeteren. Steinar Gjersvoll var sikker fra straffemerket og Orkla kunne gå til pause med ledelse 2-1.

Store sjanser

Også i andre omgang hadde Sverresborg ballen mye, men klarte ikke å skape det helt store i åpningsminuttene. Etter et drøyt kvarter kom imidlertid utligningen da vertene spilte seg fri sentralt og satte ballen i mål bak Næss i Orkla-buret.

- Vi slipper inn et rotemål på utligningen som ødelegger for oss. Ut fra sjanser så var det kanskje greit med uavgjort selv om vi kanskje hadde flest store sjanser, sier Orkla-kaptein Steinar Gjersvoll.

Etter utlikningen var det tydelig at begge lag ønsket å stikke av med alle poengene og det siste kvarteret ble det skapt en rekke sjanser fra begge lag. Den største sjansen fikk kanskje Håkon Sanden fem minutter før slutt, men touchen ble for dårlig og keeper endte opp med å få skuddet rett på seg.

Også på overtid ble det skapt noen gode muligheter fra begge lag, men det endte til slutt med poengdeling og 2-2.

Fortsatt under streken

Etter uavgjort mot Sverresborg ligger Orkla fortsatt på nest siste plass med sine 11 poeng. Det er fire poeng opp til trygg plass hvor Sverresborg ligger.

- Vi skulle gjerne hatt en seier i går. Sverresborg er ett lag jeg føler vi bør slå, men det føyer seg litt inn i rekken av lignende kamper vi har hatt denne sesongen. Vi mangler tre spillere i Hassan Halane, Arnstein Buøy og Knut Kåre Brøndbo som utgjør en del av stammen i laget. Vi merker det når vi har såpass mange sentrale spillere ute, sier Gjersvoll.

Neste kamp for Orkla er borte mot Kolstad neste helg. Det ble seier mot Kolstad i serieåpningen på hjemmebane, men rødtrøyene har siden den gang hevet seg og kjemper i toppen av avdelingen.

- Vi har god mulighet til å slå Kolstad igjen. Lagene er veldig jevne og det er i grunnen bare Stjørdals-Blink som virker å ha det lille ekstra, sier Gjersvoll.