- Det er synd at det er så lite aktivitet på fotballbanene på sommeren og at norsk fotball legger opp til to måneder ferie i de månedene det er best forhold til å spille fotball, sier Jon Møkkelgård som sitter i sportslig utvalg i Orkla FK.

For femte året på rad har Orkla FK og Orkdal IL samarbeidet om prosjektet «Sommerxtra», som går ut på å gi spillerne i klubben et treningstilbud til tross for at det avvikles ferie.

Vil skape aktivitet

Tilbudet har blitt veldig populært med årene. Klubbene legger opp til et tilbud for de yngste på mandager og et tilbud fra 10 år og oppover på onsdager.

- Vi er veldig fornøyd med responsen på dette. Totalt har vi nok mellom 70 og 80 forskjellige spillere innom i løpet av ferien. Hensikten er å skape aktivitet på sommeren, når det er ferie, sier Møkkelgård

Mye ballkontakt

Dette er et lavterskeltilbud på tvers av alder og kjønn. Det er ofte Orkla-spillere som organiserer treningene og fokuset er at spillerne skal ha mange ballberøringer og mye spill.

- Det er en fotballtrening i litt avslappet form. Det er artig at spillere på tvers av alder og kjønn kan trene sammen. Slikt skaper samhold i klubbene. Det blir et møtepunkt for de yngste i tillegg til at foreldrene også treffes på sidelinjen, sier Møkkelgård.

Trent av forbildene

Treningene for de eldste blir ofte styrt av seniorspillere, mens treningene for de yngste ofte blir styrt av junior- og guttespillere.

- En del av poenget er at vi engasjerer Orkla-spillerne til å lede treningene. Det er fin løsning når spillerne blir trent av de eldre forbildene sine. I tillegg blir det en nyttig erfaring for spillerne som leder treningene, sier Møkkelgård.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255