Bilcross

5. august er det landsfinale i Bilcross for Juniorer som går av stabelen på Vendkvern motorbane i Hamar. NMK Orkla er en relativt liten klubb, men har i år fem juniorer som har klart å kvalifisere seg til konkurransen som samler Norges største talenter. Det er få om ingen klubber som klarer å matche NMK Orkla på antall deltakere. I fjor hadde klubben syv deltakere i landsfinalen for juniorer og var den nest største klubben bak NMK Bergen som hadde en utøver mer. Det er med andre ord mye som tyder på at ting blir gjort riktig i NMK Orkla om dagen.

- Vi har hatt mye fokus på juniorene de siste årene. Det har vært viktig for oss at klubben gir dem et godt tilbud. De er tross alt fremtiden for motorsporten. Det er et veldig godt samhold mellom de som er med. Gjengen er konkurrenter på banen og gode venner utenfor. De driver hverandre fremover, sier leder i NMK Orkla Siri Skorild.

Strålende resultater

Juniorene som er kvalifisert er Sander Næss, Roar Presthus, Emilie Ebbesen Krokdal, Lars Olav Løkken Lommundal og Ole Johan Steigedal. Denne sesongen har juniorene deltatt i flere konkurranser og resultatene har vært meget gode.

- Totalt sett har nok dette vært det beste året for juniorene noensinne. Det har stort sett vært NMK Orkla på pallen i hvert eneste løp, så vi har gjort det utrolig bra, sier Skorild.

Kan hevde seg

Under landsfinalen skal gjengen prøve seg mot landets beste førere. Så langt har ingen juniorer fra NMK Orkla gått til topps i en landsfinale, men mulighetene er absolutt til stede på Hamar i starten av august. Sander Næss har hatt en strålende sesong og vunnet tre konkurranser, deriblant Eliteracet som samler mange av de beste førerne.

- Det er nok noen som faktisk har fått et favorittstempel foran landsfinalen og det har vi ikke hatt tidligere. Det hadde vært kjempeartig om vi kunne stukke av med en seier. Det har vi ikke fått til tidligere. Da skal selvfølgelig mye stemme og maskineriet må være i orden, sier Skorild.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Sander Næss (t.h.) har vunnet tre løp så langt denne sesongen og er en av favorittene under landsfinalen 5. august. Foto: JRLF 2017