Onsdag kveld tok Celtic imot Rosenborg på Celtic Park til den første av to kvalifiseringskamper for å nå Play Off til gruppespillet i Champions League. Hjemmelaget ble sett på som klare favoritter før kampstart, men Rosenborg leverte en bunnsolid bortekamp og bare bortemålet manglet for at det kunne blitt en skikkelig festaften. Nils Arne Eggen som har tatt Rosenborg til en rekke gruppespill i den aller gjeveste klubbturneringen, var imponert over resultatet Rosenborg fikk med seg fra Skottland. Eggen fikk riktignok ikke sett kampen ettersom Celtic nektet å selge rettighetene til kampen, men fulgte nøye med på rapportene fra kampen og har snakket med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun etter kampen.

- Jeg hadde ikke de tekniske egenskapene som skulle til for å få se kampen, men jeg fulgte godt med likevel. Jeg ble veldig glad for det Rosenborg presterte. Dette var en stor prestasjon og viser bare at ingenting er umulig, sier Eggen.

- Ikke overrasket

Etter at Rosenborg måtte slite seg videre mot Dundalk i sin første kvalifiseringskamp ble Celtic sett på som favoritter av både eksperter og Kåre Ingebrigtsen før kampen. Men Eggen var ikke overrasket over at Rosenborg fikk med seg et såpass godt resultat.

- Irsk fotball er tøft fysisk og kampen mot Dundalk var ikke noe walkover. Jeg har møtt irske lag selv og det er alltid jevne kamper. Det er spillere med hår på brystet som spiller der vet du. Celtic har et stort navn, men har ikke prestert all verden de siste årene, så jeg hadde tro på et godt resultat, sier Eggen.

Gode muligheter

Trenerlegenden tror Rosenborg har en god mulighet til å ta seg videre til Play off.

- Det er en ren cupfinale som Kåre (Ingebrigtsen) sier. Det ligner litt på da vi møtte dem i gruppespillet i 2001 og tapte 1–0 borte, men vant 2–0 hjemme. Her gjelder det å forberede seg så godt som mulig i uken fremover, sier han.

Mange ble urolige da Tore Reginiussen måtte forlate banen med det som kunne minne om en strekk i det 65. minuttet i bortekampen mot Celtic, men Eggen er ikke urolig.

- Det er jeg ikke bekymret for. Jeg tror Tore kommer til å spille på onsdag. Det er jo tross alt en hel uke til neste kamp og da har jeg tro på at fysioterapeutene til Rosenborg får han klar til den tid, sier Eggen.

På høydeopphold

Hemnværingen Pål André Helland måtte se kampen på TV etter at han pådro seg en skade mot Dundalk i den første kvalifiseringskampen mot Dundalk. RBKs fysioterapeut Håkon Schwabe sa tidligere denne uken at han ikke vil utelukke at Helland kunne bli klar til returoppgjøret mot Celtic. I øyeblikket befinner seg på 1500 meter høyde i Sognefjellet for at skade skal leges bedre.

- Vi får se om jeg blir klar. Nå har jeg vært fem dager på høydeopphold i Sognefjellet og skal være her fem dager til. Det har blitt forsket på slike skader og at musklene gror bedre i høyden. Så det er bare å håpe at det fungerer, forteller Helland.

Han var heller ikke overrasket over at Rosenborg klarte seg såpass bra mot Celtic.

- Vi er vel de eneste som ikke er overrasket, men vi skulle gjerne hatt et bortemål. Celtic har den fordelen at det holder med uavgjort om det blir scoret mål og vi må vinne kampen. Da må vi spille med en kalkulert risiko og ikke angripe med hodet under armen. Det er ikke krise om vi slipper inn mål heller, for vi kan score to mot Celtic på Lerkendal, tror Helland.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Helland er nå på høydeopphold på Sognefjellet for at muskelaturen skal leges raskere. Han er usikker på om han rekker returoppgjøret kommende onsdag. Foto: Arkiv, NTB scanpix