Navn: Henry Løkås

Bor: Buvika

Jobber med: Pensjonist, tidligere svømmelærer

Hva gjør du akkurat nå?

– Jeg er straks på vei til Øysand.

Hva skal du der?

– Jeg skal bade. Jeg har badet og solet meg der i tre dager på rad nå.

Vet du temperaturen på vannet?

– Det var 20 grader der i går. For én og en halv måned siden var det 14 grader, jeg bada da også.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

– For å si det rett ut; jeg lager ikke mat lenger. Når kona og jeg får besøk så tar vi de med ut på restaurant. Gjerne på Bårdshaug vegkro, hos Tore Ølsholm.

Hvor drar du helst på ferie?

– Vi tilbringer halvannen måned i Alanya, Tyrkia, hver vår, og én måned på Playa del Cura på Gran Canaria hver høst. Vi reiser mye ellers også, til andre steder.

Hva leser du?

– Jeg leser mye, er fast kunde på biblioteket, og leser alt mulig bortsett fra krim. Jeg har blant annet lest både Bibelen og Koranen to ganger. Det er for å sette meg inn i religionene, for å få forståelse. Det er interessante historier, men jo mer jeg leser jo større motstander blir jeg!

Hvorfor?

– Blant annet fordi religion alltid har behandlet damene jævlig. Jeg har aldri skjønt undertrykkelse av kvinner. Det er fælt hvordan de er blitt behandlet gjennom tidene! Boka Da Vinci-koden viser godt deler av det, synes jeg.

Din favorittpolitiker? (Nå eller gjennom tidene, lokal, nasjonal eller internasjonal)

– Willy Brandt har vært den største i Europa, mener jeg. På en god andreplass kommer Gerhardsen og Lie. Jeg mener det er takket være dem at vi har et så flott samfunn i Norge i dag.

Hva opptar deg for tida?

– Miljøet på Tangen borettslag, hvor jeg bor. Det er viktig for meg å gjøre det trivelig for de rundt meg. Jeg prøver også å være mest mulig sammen med mine fire barnebarn.

Hvordan holder du deg i form?

– Jeg går mye og sykler litt. Ellers liker jeg å være litt lat, for jeg har vært så aktiv hele mitt liv. Det er godt å slappe av, lese og hvile middag.

Favoritt-turmålet ditt?

– Jeg kommer fra oppi «gamle Skaun» og trives veldig godt rundt Laugen og på Venna.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

– Drømmer og drømmer.. Jeg ønsker å gjøre livet til kona mi og meg mest mulig behagelig, dyrke oss mest mulig. Drømmer om at vi skal ha god helse og ha det godt.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

– Familien min, uten tvil.