Hemne

Natt til torsdag ble tre drillmaskiner og ei bajonettsag stjålet fra Ruta AS. Firmaet har oppdraget med å bygge ny barneskolefløy (ferdigstilt) og restaurering av gammel barneskole og administrasjonsfløy på Sodin skole i Hemne.

I tillegg til tyveriet, er et brannslokkingsapparat tømt i andreetasjen i administrasjonsfløya.

Barnestreker?

— Det er bare så irriterende. Jeg kunne ha tenkt meg å... - sier anleggsleder Asbjørn Valde i Ruta AS.

— Slike hendelser betyr selvsagt opphold i arbeidet på flere timer for fire av våre ansatte i påvente av at jeg måtte ut og kjøpe nytt utstyr, fortsetter Valde.

Forholdet, som ble anmeldt torsdag formiddag, kaller han barnestreker.

— Ja, dette er barnestreker fordi de har latt annet verdifullt utstyr ligge igjen. «Proffe» folk ville ha tatt med seg alt.

— Sjekk klærne

Det er imidlertid ikke spor etter innbrudd.

— Jeg vet ikke hvordan de har kommet seg inn, men vi har fått melding om at uvedkommende har vært inne i bygget flere ganger tidligere i sommer, sier Valde, som også plages med mopedkjørere som tar seg inn på det avstengte anleggsområdet.

— Dette er et avstengt område der uvedkommende ikke har adgang til å ferdes, sier fungerende lensmann Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Valde ber nå foreldre om å være oppmerksomme når de håpefulle leverer klærne til vask:

— Sjekk gjerne om det er støv fra pulverapparat på klærne, sier han.

Blokkerer låssystemer

Magne Jøran Belsvik, enhetsleder ved Tekniske tjenester i Hemne kommune, har også anmeldt forhold som av avdekt tidligere i sommer.

— Vi har hatt mistanke om at uvedkommende har vært inne både i Hemne samfunnshus og Hemnehallen. Dette har de gjort ved å være til stede på arrangement kvelden før, og så har de blokkert låssystemene på nødutgangene for på den måten å kunne komme seg inn igjen, sier Belsvik.

Anmelder alt

Blant annet er turnforeninga blitt skadelidende.

— Det er gjort hærverk på deres utstyr ved at de har skåret i stykker matter de bruker til sin aktivitet, sier Belsvik.

Hemne kommune har fast rutine på å politianmelde all form for hærverk og skade på kommunal eiendom.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300