Rennebumartnan er godt fornøyd med at de har klart å snu nedgangen i besøkstallet med 11 600 besøkende på årets martna.

- Det er 100 flere enn fjorårets 11 500, sier en fornøyd Kenneth Teigen etter tre travle martnasdager på Berkåk.

Mye nytt

Tatt i betraktning det svært dårlig været spesielt på lørdag, da det regnet uavbrutt, er Teigen godt fornøyd med årets martna. Ikke minst at de hadde 40 nye utstillere.

- Vi fikk tilbakemeldinger fra publikum om at de opplevde at det var mye nytt på martnan, sier Teigen som understreker at det også var god kvalitet på utstillerne.

Den samiske satsinga vekket også positiv oppmerksomhet.

- Ikke minst dette at vi har samiske folk fra egen kommune, og at vi hadde en rød tråd gjennom hele martnan med blant annet konserten «Joik, ur og dame på lur» med Frode Fjellheim og Hildegunn Øiseth, sier Teigen som likevel ser at det stadig er en utfordring å nå et yngre publikum.

- Vi ser at vi må bli enda flinkere på sosiale medier, noe også utstillerne er blitt mye flinkere på, sier Teigen som bruker første dagen etter martnan på registrere utstillere som ønsker å delta på neste års martna.

Passert 100 000 dugnadstimer

Så langt har ikke Teigen oversikt over hvorvidt de har greid å snu underskudd til overskudd. Det står igjen å gjøre en opptelling blant annet av matsalget som martnan har inntekta av. Det ivaretas av frivillige som får en timebetaling på 85 kr

- Lag og organisasjoner får samlet 300 000 fra årets martna. I år passerer vi 100 000 dugnadstimer siden vi startet med dugnadslønn i 1989, forteller Teigen vel vitende om at Rennebumartnan er en viktig inntektskilde for lag og organisasjoner.