Kommuner i hele landet jobber med folkehelse. Det er man pålagt gjennom Folkehelseloven og føringer gjennom regional stat. Fylkeskommunen har fått fram en håndbok og veileder for å lette arbeidet og folkevalgte har tatt ansvar og fulgt opp. Slik er det i Skaun også.

Skaun er en kommune i stor vekst. Vi har en ung befolkning som etterspør tiltak også på frilufts- siden. Skaun har fine områder med turstier, skiløyper og flotte idrettsanlegg som er i daglig bruk. Men det er ikke plass til alle aktiviteter og nivåer der, derfor vil vi som ansvarlige politikere i kommunen investere i mer. Det har vi råd til og det fortjener innbyggerne i vår kommune.

Skaun har satt av midler til å starte dette arbeidet og har ønske om å fullføre planene.

Men så er det slik at Fylkesmannen nå sier stopp, vi er for ambisiøse i vår kommune! Har du hørt, for ambisiøse når vi vil legge til rette for ønska friluftsaktiviteter på Ølsholmskjæret. Det mener jeg er vås!

Som folkevalgte har vi et pålagt ansvar for å ha oversikt over innbyggernes helse og deretter behov. Legge til rette for aktiviteter som fremmer folkehelse, og så sies det at vi er for ambisiøse. Jeg hadde forventet stående applaus.

Vi har satt av 2 mill kr i siste budsjett, vi har planer for mer. Vi regner også med å få vår rettmessige andel av statens midler til friluftsområder. Fylkesmannen sier det er utopi og tro at vi vil klare å finansiere dette. Det mener vi er uriktig. Skaun vil satse, men opplever at Regjeringens folkehelsesatsing er en bløff. Midler til statlig støtte er tatt ned i denne regjeringsperiode og det er krevende for mange. Etter årets valg håper jeg det kan endres.

Som folkevalgt for Senterpartiet ser vi det som en svært viktig oppgave å bidra til at innbyggernes helsetilbud opprettholdes på et høyt nivå. Trygghet for egen helse er en av bærebjelkene som skal skape trygghet og forutsigbarhet i lokalmiljøet. Senterpartiet vil legge til rette for et forsvarlig helsetilbud nærmeste mulig der hvor innbyggerne bor. Da må det bli slutt på overprøving av lokale vedtak, som vil styrke dette viktige arbeidet, der folk bor.

Gunn I. Stokke,

Senterpartiet

Folkevalgt i Skaun og fylkesvaraordfører i Sør Trøndelag