I juni fikk OIF tilbud om å rykke opp til 3. divisjon. Til tross for 9. plass i 4. divisjon av 11 lag, valgte OIF å takke ja til tilbudet. Det medførte at OIF ble klar for den nasjonale cuprunden og ble trukket mot 1. divisjonslaget Charlottenlund. Torsdagens motstander er en klubb som virkelig satser og andrelaget deres er faktisk favoritt til å vinne OIFs avdeling i 3. divisjon.

Håper på folkefest

Det sier litt om hvilket lag det ny oppstarta håndballaget skal få bryne seg på torsdag.

Lagleder Are Skjenald-Bernhardsen tror det er vanskelig å spå hvor mange som kommer til Orklahallen torsdag kveld.

- Håndballsesongen har jo ikke startet enda, så det er vanskelig å si, men vi håper på å få til en skikkelig håndballfest og vi tror det kommer mye folk på torsdag. Det er tross alt et topplag som kommer for å møte Orkanger, sier Bernhardsen.

Stor nivåforskjell

Det er ikke til å stikke under en stol at hvis Orkanger skulle ta seg videre fra cupkampen torsdag så er det en utrolig sensasjon. For klubben ble startet i fjor med en blanding av unge spillere og en eldre garde som ikke hadde spilt håndball på flere år. Laget ble også nummer ni i 4. divisjon i fjor.

- Det er stor nivåforskjell på lagene, men vi kan ikke tape kampen på forhånd. Kampen starter på 0–0 og vi skal gjøre alt vi kan for å få et så godt resultat som mulig. Charlottenlund skal få kjenne at de spiller mot oss, sier Bernhardsen.

Fire nye spillere

Målet til Orkanger var først og fremst å starte opp igjen senior herrehåndballen i Orkdal og det har de lykkes med. Laget har nå en stor treningsgruppe og har fått inn flere nye spillere.

- Vi har en stor gruppe nå som har trent i 14 dager allerede. Vi har fått inn fire nye spillere. Det er to keepere, en strekspiller og en ving. Noen av dem har 3. divisjonserfaring, mens andre ikke har spilt så mye håndball i det siste, sier Bernhardsen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255