Den tradisjonelle Bergmannsdagen går av stabelen lørdag 19. august, og Inge Helgeton, leder i arrangementskomiteen, har vært hos Nidar for å sikre seg store esker med karameller som skal komme publikum til gode.

- Helikopteret er også bekreftet å komme som avtalt, så da går alt etter planen. Karamelldroppet fra helikopter er populært, samtidig som folk kan bli med opp og få sett dalen fra lufta, sier Helgeton.

Bra påmelding

Arrangementet går etter kjent og kjær mal, med boder, kulturaktører og togturer.

- Nå-Kor vil ha mer innhold enn tidligere. De har skrevet noe i forlengelsen av revyen de hadde i februar. Det skal visst være noe som tar utgangspunkt i revyen, men som er nytt for Bergmannsdagen, sier Helgeton.

Hans-Victor Wexelsen i sentral i dette, samtidig som han er konferansier for hele Bergmannsdagen.

Helgeton kan ellers melde om bra med påmelding til bodene, og samtidig et rikt spekter av sceneinnslag.

- Vi har passert 30 boder, og det er langt over det vi har hatt før. Lag og organisasjoner kommer for å vise seg fram, og det er gledelig å se at vi har lag også fra Svorkmo, Fannrem og Orkanger, framtidige Orkland, som kommer. 4H på Svorkmo kommer med lavvo og bålpanne, og vi får også en paintballklubb derfra, sier Helgeton.

Variert fra scenen

Fra scenen blir det både kulturskole, kor, korps og teater å la seg underholde av.

- Kulturskolen kommer mannsterke, både i grupper og med enkeltpersoner. Det blir innholdsrikt. Jeg har brukt å gi overskuddet fra arrangementet som honorar til kulturskolen, Soul Children og forskjellige kulturaktører. Arrangementet drives kun basert på støtte, og overskuddet av støtten fordels til lag og organisasjoner. Det går i null, sier Helgeton.

Togrøveriet er også et populært innslag denne dagen, i år med tre tog som går med to vogner hver. En kar ved navn Ivan den grusomme er visstnok klar til å lage spenning under togturen i år også, når det skal kjempes om en velsmakende skatt som er gjemt ombord i toget.

Tett med folk

- Det virker å være ekstra bra oppslutning om arrangementet i år, og vi venter et stort antall veteranbiler også. Det bruker å være tett med folk på Løkken, og jeg har forsøkt å skape en arena hvor artister og unge talenter får vist seg fram. Det er også en rekrutteringsarena for lag og foreninger skal kan presentere seg på stand og gi mulighet for innmelding, sier Helgeton.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535