Vi ønsker å gjøre hverdagen for våre innbyggere enklere og bedre. Det grunnleggende for en god politisk debatt er respekten for hverandres intensjoner og mål med politikken. Så kan vi politisk være uenige om virkemidlene – det er hva som ligger i politikkens natur. Derfor er det trist å se hvilket nivå Brechan fra Ap legger seg på i sitt innlegg i Avisa Sør-Trøndelag 17. august. Her harselerer han med og latterliggjør politiske motstandere sine forslag og intensjoner på en måte som bidrar til å skape politikerforakt. Når en ikke har saklig argumentasjon mot sine politiske motstandere og kjenner på sin egen utilstrekkelighet, så er det vel nettopp slik retorikk en griper til.

Høyre mener at bedre veier og bedre kommunikasjoner er av de viktigste tiltak for å få flere til å bo og virke i distriktene. Når vi er ute og besøker folk og næringsliv ute i distriktet er det bedre veier som etterspørres, ikke fylkeskommunale prosjektmidler. Vi mener at det er bedre for Trøndelag å bruke mer penger på veier og bedre kollektivtilbud enn å ha en hærskare med kommunikasjonsfolk og sekretærer rundt den politiske ledelsen i fylkeskommunen. Når veiene forfaller med over 100 millioner hvert år, så kan vi ikke ta oss råd til å sette penger på en ekstra sparekonto, men bruke penger som er tiltenkt til vei på å ruste opp veinettet. Er det riktig å bruke flere titalls millioner på å øke opp administrasjonen i AtB når selskapet samtidig går med over 100 millioner i underskudd? Er det ansvarlig politikk å la veiene forfalle samtidig med å øke opp byråkratiet? Og hvor mange ganger har det ikke blitt gjort politiske bestillinger uten at en har visst hva det har kostet? Når regningen kommer kan en selvsagt skylde på regjeringen. Ansvarsfraskrivelse er vel riktigere å kalle det.

Vi kan love våre velgere at Høyre fortsatt vil komme til å foreslå å bruke mer penger på vei og samferdsel her i fylket. Vi vil arbeide for at vi skal få tettet flere hull, lagt mer asfalt og rustet opp veinettet på en bedre måte enn i dag. Vi skal være vaktbikkjer for at penger som kommer fra staten til å ruste opp veinettet blir brukt til nettopp det. Det er ansvarlig og god politikk for et bedre Trøndelag.

Torhild Aarbergsbotten, Stortings- og fylkestingsrepresentant (H)

Guro Angell Gimse, Fylkestingsrepresentant og stortingskandidat (H)