Sist fredag ble salgstrinn én (Bygg A) av totalt seks på Rømmetunet på Orkanger lagt ut for salg. Det er totalt snakk om 21 leiligheter.

- Interessen har vært veldig stor for dette prosjektet. Denne uka har jeg booket 11 møter med kunder som vil ha en personlig gjennomgang. Mandag kveld 21. august er det salgsstart på Bårdshaug herregård, forteller Jørgen Rostad, nyboligsjef i Eiendomsmegler1.

Rømmetunet er navnet på arealet som ligger omkranset av Geilan i vest, Tverradkomsten i sør, Graastens gate i nord og det nye gatetunet, som vil gå parallelt med Orkdalsveien.

Toppleilighet er solgt

Thams eiendomsutvikling AS (Teas) håpet først å kunne starte salget rundt nyttår i år, men dette er stadig blitt forskjøvet. Til nå.

Størrelse og pris varierer på leilighetene. Den aller dyreste, en toppleilighet på 184 kvadratmeter, er allerede solgt for 9,5 millioner kroner. Det er rekordpris med god margin for en bolig i Orkdal kommune.

- Den ble solgt på et tidlig tidspunkt, før prosjektet ble lagt ut for salg. Denne leiligheten er tegnet og bygd slik kjøperen ville ha den, forklarer Rostad.

Innflytting i 2019

Det betyr at det er 20 leiligheter igjen, i bygget på fem etasjer, og som huser næringslokaler og kontor i deler av førsteetasjen.

- Når blir det byggestart?

- Når 70 prosent av boligene er solgt?

- Når kan kjøperne flytte inn?

- Cirka medio 2019, svarer Rostad.

Det vil bli inn- og utkjøring av parkeringskjeller fra Tverradkomsten.

Alle leilighetene ligger sør-, sør/vest- og vestvendt, noe som gir leilighetene gode solforhold.

Slik ser det ut fra toppleilighetne i bygget. Denne er allerede solgt for rekordpris: 9,5 millioner kroner. Foto: VY