Denne uka og kommende helg er siste mulighet for å få se høstens kunstutstilling ved Galleri Håggåsetra i Gisnadalen i Rennebu.

Utstillinga som lyder navnet «Bevegelse – vind, lyd og lys i naturen», ble åpnet 12. august på fjellsetra. Etter godt besøk de siste to helgene, stenger utstillinga førstkommende søndag ettermiddag, 27. august.

En av Hans Martin Øiens vakre skulpturer som er utstilt på Håggåsetra i Gisnadalen ut denne uka.

Kunstnerpar

Det er kunstnerparet Runi Langum og Hans Martin Øien fra Svelvik som har besørget høstens kulturbeite på Håggåsetra hos Unni Larsen og Børge Dahle denne høsten.

Billedkunstner Runi Langum, som har spesialisert seg i tegning, blir omtalt som en landets fremste tegnere som har mennesket, natur og øyeblikk som stikkord for sine motiv.

Kunstnermannen Hans Martin Øien har spesialisert seg på skulptur, og har også natur og menneske som sine motiv. Også han hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger i inn- og utland.

En av Runi Langums vakre tegninger som viser mennesker i bevegelse.

Trønderaktuell

Det er ellers verdt å merke seg at de samme kunstnerne har fått oppdraget med å lage minnesmerke over Otto Nielsen på Bakklandet i forbindelse med Otto Nielsen-jubileet. Det gjør dem ekstra aktuelle for trønderne som kjenner godt til Otto Nielsens visekunst. Så har også både Runi Langum og Hans Martin Øien vært kunststudenter i Otto Nielsens hjemby.

Utstillinga på Håggåsetra disse to ukene er blitt omtalt som svært spennende og severdig med bilder og skulpturer som glir i ett med naturen i naturtilpassede lokaler.